Karabük’te pazara çıkan vatandaşın filesi bu hafta da cep yaktı.
Karabük Cuma Pazarı’nda sebze ve meyve fiyatları özellikle emekli vatandaşların bütçesini zorladı. Tezgâhlarda domatesin kilosu 130 ila 200 lira arasında değişirken, barbunya 400 liraya kadar çıkarak pazarın en pahalı ürünlerinden biri oldu.
Pazardaki güncel fiyatlar şöyle şekillendi:
Domates: 130-200 TL
Barbunya: 350-400 TL
Biber: 40 TL
Kiraz: 150 TL
Erik: 100 TL
Dolmalık biber: 200 TL
Bezelye: 200 TL
Fasulye: 150 TL
Yeni dünya: 100 TL
Çilek: 170 TL
Elma: 60 TL
Muz: 120 TL
Karpuz: 80 TL
Kayısı : 75 TL
Pazarcı esnafı ise pazarda kalabalık olmasına rağmen alışverişin eskiye göre oldukça düşük olduğunu söylüyor. Özellikle emekli vatandaşların pazara geldiğini belirten esnaf, alım gücündeki düşüşe dikkat çekerek “Yoğunluk var ama alışveriş yok” yorumunda bulundu.
Telde domates fiyatlarında yükselişin olduğu ifade edilirken, diğer meyve ve sebze fiyatlarının da yüksek seyrettiği belirtildi. Esnaf, önümüzdeki 15-20 gün içerisinde piyasaya daha fazla ürün girmesiyle birlikte özellikle domates ve biber fiyatlarında gerileme bekliyor.
Yeni sezon ürünü olan barbunya ise henüz pazara yeni indiği için yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Esnaf da vatandaş da bayramın bolluk ve bereketinin pazara yansımasını bekliyor.

