Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
13 Haziran, 2025 11:00 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te İçme Suyu Şebekesinden Bahçe Sulama Yasaklandı

Karabük Belediyesi, yaz aylarında artan su tüketimi ve hava sıcaklıkları nedeniyle içme suyu şebekesinden bahçe sulaması yapılmasının yasaklandığını duyurdu. Şehir şebekesinin yalnızca günlük temel ihtiyaçlara yönelik kullanılması gerektiği vurgulanırken, amacı dışında su kullanımıyla ilgili denetimlerin sıkılaştırılacağı belirtildi.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İçme suyu şehir hayatının en temel ihtiyaçlarından biridir. Yaz aylarında artan kullanım talebi ve iklimsel değişiklikler nedeniyle su kaynaklarımız üzerinde ciddi bir baskı oluşuyor. Bu süreçte vatandaşlarımızdan beklentimiz, suyu bilinçli ve sorumlu şekilde kullanmalarıdır. Şehir şebekesinden bahçe sulamak, hortumla sulama yapmak, araç yıkamak gibi uygulamalara ikinci bir duyuruya kadar kesinlikle izin verilmeyecektir.

Amacımız, bugünümüzü korumakla birlikte yarının Karabük’ünü de güvence altına almaktır. Su gibi hayati bir konuda hep birlikte sorumlulukla hareket etmek zorundayız.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin