Vali Oktay Çağatay ve eşi Hande Çağatay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda yurt genelinde olduğu gibi Karabük’te de düzenlenen “Büyük Aile Sofraları” iftar yemeği programında şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları ile bir araya geldi.
İftar programı öncesinde Vali Oktay Çağatay ve Hande Çağatay, davetlilerle yakından ilgilenerek kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Şehitlerin emanetlerinin ve kahraman gazilerin milletin en kıymetli değerleri olduğunun altı çizildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yapılan duaların ardından okunan ezanla birlikte oruçların açılmasıyla devam etti. Ramazan’ın manevi ikliminde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları aynı sofrada paylaşıldı.
İftar sonrası konuşan Vali Oktay Çağatay, Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve gönülleri birleştirme ayı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı.:
“Rabbim tuttuğunuz oruçları ve yaptığınız ibadetleri kabul eylesin. Bu organizasyon, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, şu anda 81 ilimizde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Ülkemizin her köşesinde şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi ailelerimizle aynı sofrada bir araya gelmenin huzurunu yaşıyoruz. Rabbim nicelerini bizlere nasip eylesin.
İki gündür Ankara’daydık. 81 ilin valisi olarak bir dizi toplantıya katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız, şehit yakınlarımıza, gazilerimize ve gazi ailelerimize selamlarını iletmemizi, mübarek Ramazan aylarını tebrik ettiğini ifade etmemizi özellikle bizlere iletti. Ben de bu selam ve tebrikleri sizlere arz ediyorum.
Yaklaşık bir aydır Karabük’te görev yapıyorum. İlk büyük organizasyonumuzun böylesine kıymetli misafirlerimizle gerçekleştirilmiş olması bizleri ziyadesiyle memnun ve mesut etmiştir. Eşim Hanımefendi de bir şehit yakınıdır. Bu duyguyu hep birlikte yaşıyoruz.
Rabbim geçmişlerimize rahmet eylesin; aziz şehitlerimizi cennetiyle mükâfatlandırsın. Bizleri bu vatana kavuşturan tüm atalarımıza, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve bütün şehitlerimize rahmetiyle muamele buyursun. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum.” Program, aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimiz için yapılan duaların ardından sona erdi.

