Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Ocak, 2025 13:12 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ‘İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi’ Programı Başladı

Karabük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KASİD) tarafından düzenlenen İş Dünyası ve Gelecek Vizyonu Zirvesi programı Eskipazar ilçesinde başladı.

İlçedeki bir otelde düzenlenen programa Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, KASİD Yönetim Kurulu Başkanı Çetin İpek ile yönetim kurulu üyeleri ve iş insanları katıldı.


Programın açılışında konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi’nin Karabük’te gerçekleştirmek istediği büyük organizasyonlar olduğunu bu organizasyonları gerçekleştirmek için alanlara ihtiyacı duyduğunu ifade etmiştir. Ve bu organizasyonları gerçekleştirmek için 2024 yılına kadar yürüttük. 2024 yılı içerisinde ilk büyük devasa organizasyonumuzun Sosyal Bilimler Festivali’ni SOSYALFEST olarak Karabük Üniversitesi kampüsümüzde gerçekleştirdik. Bu gerçekten devasa bir organizasyon oldu. Türkiye çapında 4 bine yakın proje başvurusu geldi. Kıyasıya yürütülen bir yarışma oldu. Türkiye’de hatta dünyada ilk defa yapılan büyük bir organizasyonu hayata geçirdik. Bunu hayata geçirmekten dolayı Karabük Üniversitesi olarak onur ve gurur duyuyorum. 100 bine yakın bir katılımla gerçeklesen bu büyük organizasyon Türkiye çapında Karabük Üniversitesi’nin isminin duyulmasında son derece etkili ve önemli olmuştur. Aynı zamanda yine 2024 yılı içerisinde belli organizasyonlar, faaliyetler gerçekleşti. Bu faaliyetlerimiz açısından baktığımızda bir benzer organizasyon olarak Sağlık Bilimleri Festivalini yine Türkiye’de ilk defa Karabük Üniversitesinden SOSYALFEST’ten çok daha büyük bir başarı oranıyla bin 213 proje ve yine çok büyük bir katılımla, büyük bir başarıyla gerçekleşti. Dolayısıyla ifade ettiğimiz vizyonumuzu 2024 yılında başarıyla hayata geçirdik” dedi.


Üniversite bünyesinde kurulan çeşitli çalışma takımlarından bahseden Kırışık, “Yapay zeka devrimi dediğimiz yeni bir devrim geliyor. Lütfen buna kayıtsız kalmayalım ve çok hızlı hareket edelim. Bu konuda çok ciddi bir noktadayız. Bir an önce hazırlıklarımızı yapmamız, bu danışmanlıkları almamız gerekiyor. Yeni bir dünya kuruluyor artık yapay zekayla birlikte. Biz bu yapay zeka çalışma takımımızla mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim teknolojileri meslek yüksekokulu, yapay zeka yüksek lisans eğitimi de vererek bu çalışma takımımızla Karabük’te ve Türkiye’de iş dünyamızın yapay zeka güncellemesini, geliştirilmesini yapmak istiyoruz” diye konuştu.


“İş dünyasına gelecek vizyonunun amacı, birkaç üyelerini birbiriyle samimi bir ortamda vizyonlarını geliştirebilecek, ticari faaliyetlerini sürdürürken sıkıntı çektiği noktalarda yardımcı olabilecek bir bilgi aktarımını yapabilecek bir organizasyon şeması kurduk” diyen KASİD Başkanı Çetin İpek, “Bugünkü organizasyonumuzda vergi ve ekonomi ağırlıklı eğitim programı paylaşımı yapacağız. Memleketin iş insanlarına faydalı bilgileri aktarmaktan KASİD başkanı olarak bu işe aracılık etmekten mutluluk duyuyorum” ifadelerine yer verdi.


Karabük TSO Başkanı Fatih Çapraz da yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 10:36 tarihinde yayınlandı
0 0

Düğün sezonu öncesi kuyumcularda hareketlilik

Yaklaşan düğün sezonu öncesinde Trabzon’da kuyumcularda hareketlilik yaşanıyor.

Kuyumcular bu yıl ki tarihi zirvelerinden aşağıda seyreden altın fiyatlarının yatırımcılar ve düğün yapacak olan vatandaşlar için fırsat oluşturduğunu ifade ediyor. Düğün yapmayı planlayan vatandaşlara fiyatlar yükselmeden alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulunan kuyumcular, yaz sezonunun hareketli geçeceğini düşünüyor.

Kuyumculardan Erol Sayın, yaptığı açıklamada “Eskiden yaz geldiği zaman, düğün olduğu zaman altın fiyatı artar derlerdi. Altını fiyatlayan ülke Amerika. Dolayısıyla dünyada şu an Amerika-İran savaşı var, Körfez’de hareketlilik var, para sıkışıklığı var. Körfez ülkeleri ekonomiyi toparlayabilmek için rezervlerindeki altınları satmaya başladılar. Bir ürün bollaşınca fiyatı düşer. Dolayısıyla savaş ortamı olduğu için Orta Doğu’daki ülkeler, bu savaş ekonomisinde ayakta durabilmek adına rezerv altınlarını bozdular. Bozunca da altın düşmeye başladı. Ne zaman ki Orta Doğu’ya bir huzur gelir, Amerika ile İran arasında bir barış şekillenir, o zaman altın tekrar savaş öncesinde olduğu gibi yükselişe geçer. Altın için ’Gördüğü yeri unutmaz’ derler. Daha önce 8 bin 200’leri gördü. 8 bin 200’den sonra altın yorumcularının söylediği 12 bin hedefi doğrudur. Ama bu ne zaman olur bilinmez. Ancak yılsonuna kadar bu barış bir şekilde şekillenecek. Çünkü ülkelerin bu şekilde ekonomiyi yönetmesi mümkün değil. Savaş ekonomisi de bir yere kadar. Dolayısıyla bu fiyatlar tüketici için alım fırsatıdır. Nakitleri varsa bu fiyatlardan alabilirler. Daha sonraki dönemlerde zaten yatırımda kârlı olduklarını zaman onlara gösterecektir. Yatırım yapmaları ve 24 ayar almaları mantıklıdır. Daha sonra düğün yapacakları zaman kuyumcuya getirdiklerinde zaten zarar etmeden gramına gram değişeceklerdir. Dolayısıyla şu fiyatlar sevindiricidir” diye konuştu.

Altında yaşanan düşüşün düğüncüleri sevindirdiğini belirten kuyumculardan Levent Çelikoğlu ise “Şu andaki hareketlilik altın fiyatlarındaki düşüşten dolayı. Yaz mevsiminin girişi biraz daha hareket bekliyoruz. Şu anda düğün yapacakları bekliyoruz çünkü fiyatlar yükselmeden gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu sezonun hareketli gececiğini düşünüyorum ama bakalım ne yaşayacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin