Karabük’te İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 14.08.2024 08:07
A+ A-

KARABÜK (AA) – Karabük'te İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneğince Kemal Güneş Caddesi'nde düzenlenen eylemde bir araya gelen grup, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Anadolu Gençlik Derneği Karabük Başkan Yardımcısı Yunus Emre Karasu, yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana çoğu çocuk, kadın, yaşlı olmak üzere yaklaşık 40 bin Gazzeli'nin şehit olduğunu söyledi.

Gazze'de 2 milyon kişinin 10 ayda yerinden edildiğini, evlerinin, iş yerlerinin, okullarının tarumar edildiğini belirten Karasu, “Milyonlarca sivil bir lokma ekmeğe muhtaç edildi, hastaneler vuruldu, camiler yıkıldı, su ve elektrik alt yapıları kullanılmaz hale getirildi. Bütün bu vahşete, katliama, zorluklara rağmen sivil veya asker hiçbir Gazzeli geri adım atmayarak, Allah'tan gayrısına sığınmayarak, yer yüzünün en şerefli topluluğu olduklarını tüm dünyaya ispat ettiler.” dedi.

Karasu, Filistin için yardım kampanyalarına azami destek sağlanması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bu yardımlar ekmeğimizin ucundan bir parça vermek şeklinde değil, ekmeğimizi ikiye bölerek bir yarısını Filistin'e göndermek şeklinde olmalıdır. İsrail ve batılı müttefiklerinin ürünlerinin boykotunu etkili ve sürekli kılmalıyız. Boykotun söz konusu siyonist firmalara ciddi zararlar vermeye başladığına dair haberleri okumaya başladık. Bu nedenle yılmadan, ısrarla boykotu yaymak ve etkili kılmak için çaba sarf etmek her Müslüman'ın boynunun borcudur.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SEDAŞ’ın “Stargate Yetenek Programı” öğrencileri sertifikalarını aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 00:30
A+ A-

ANKARA (AA) – Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (SEDAŞ), genç mühendis adaylarını geleceğe hazırlayan Stargate Yetenek Programı'nın 2024 dönemi, proje sunumları ve sertifika töreniyle tamamlandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu yıl dördüncüsü düzenlenen program kapsamında Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'den katılan Elektrik, Elektrik-Elektronik ve Endüstri Mühendisliği öğrencileri sektörü yakından tanıma ve iş deneyimi kazanma fırsatı buldu.

SEDAŞ'ın mayısta başlayan genç mühendis adaylarını sektöre hazırladığı Stargate Yetenek Programı, teknik eğitim merkezinde gerçekleştirilen proje sunumları ve sertifika töreniyle tamamlandı.

Program boyunca genç mühendisler, SEDAŞ'ın idari departmanlarının da dahil olduğu kapsamlı oryantasyon programlarını başarıyla yürüttü. Teorik ve pratik bilgi birikimlerini sahada uygulama şansı bulan öğrenciler, iş süreçlerine dair çözüm önerileri ve yenilikçi projelerini SEDAŞ yöneticilerine sundu.

Mühendis adayları mezuniyet sonrasında SEDAŞ'ta istihdam edilme fırsatına da sahip olabilecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, genç mühendislerin sektördeki gelişimlerini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Stargate Yetenek Programı ile SEDAŞ olarak geleceğin mühendislerine sadece bilgi ve deneyim değil, aynı zamanda sektörümüze yenilikçi bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331