Karabük Belediyesi, şehir genelinde daha temiz ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklardan parklara, kaldırımlardan ortak kullanım alanlarına kadar birçok noktada yıkama ve süpürme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kent genelinde eş zamanlı yürütülen çalışmalarda süpürme ve yıkama araçlarıyla cadde ve sokaklar detaylı şekilde temizlenirken, özellikle yoğun kullanılan bölgelerde kapsamlı temizlik uygulamaları yapılıyor.
Modern temizlik araçlarıyla gerçekleştirilen çalışmaların belirlenen program dahilinde şehrin farklı noktalarında devam ettiği öğrenildi.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehir genelinde temizlik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, “Karabük’ün her köşesinde ekiplerimiz büyük bir özveriyle görev yapıyor. Amacımız hemşehrilerimizin daha temiz, düzenli ve sağlıklı bir şehirde yaşamalarını sağlamak. Temizlik çalışmalarımızı titizlikle sürdürürken, vatandaşlarımızın da çevre temizliği konusunda göstereceği duyarlılık büyük önem taşıyor” dedi.


Karabük’te kapsamlı temizlik çalışmaları sürüyor
Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi
HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.
Bolu’dan giden isimler
Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.
Bolu’ya atanan isimler
Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

