Karabük’te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Karabük’te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Yayın: 28.06.2024 11:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te, Soğuksu Mahallesi’nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesine ilişkin yapılan ihalenin yenileneceği bildirildi.

AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, projenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edileceğini hatırlattı.

Projede, 866 konut, 53 iş yeri, cami ve Kur’an kursunun yer aldığını aktaran Şahin, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19. maddesine göre açık ihale usulüyle mayıs ayında gerçekleştiren ihalenin, mevzuattaki bazı değişiklikler nedeniyle ağustos ayında yenileneceğini belirtti.

Hiç kimsenin hak kaybına uğramayacağına işaret eden Şahin, “TOKİ tarafından 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilen ihale, mevzuatındaki değişiklikler nedeniyle geçersiz sayıldı. İhale ağustos ayında yeniden yapılacak. Çalışmalar durdurulmadı, hemşehrilerimizin içi rahat olsun.” değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise ihale iptalinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, “Konuyu çok yakından takip ediyoruz. İhale mevzuatlarındaki değişiklikler nedeniyle mayıs ayında yapılan ihale geçersiz sayıldı ve ağustos ayının ilk haftasında yenilenecek. Burada hiç kimse hak kaybına uğramayacak. Ne söz verilmişse, yerine getirilecek. İhalenin yenilenmesi tamamen yasal zorunluluklar nedeniyle oldu. Çalışmalar ihalenin hemen ardından başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 16:30
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Karadeniz'in doğusunda gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Doğu Karadeniz'de gök gürültülü sağanağın gece saatlerinden itibaren Ordu'nun doğusu ile Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli, Giresun çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması öngörülüyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.