blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
29 Kasım, 2024 12:46 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’te Kış Lastiği Hareketliliği Yaşanıyor

Karabük'te etkili olan ani kar yağışı, sürücüleri kış lastiği kullanma konusunda harekete geçirdi. Özellikle şehir merkezinde ve çevre yollarında kayganlaşan zeminler, araç kullanmayı zorlaştırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarılar doğrultusunda, sürücülerin kış lastiği takmaları gerektiği hatırlatıldı. Karabük'te, kış lastiği takmayan araçların karlı yolda daha fazla risk taşıdığı belirtildi. Yetkililer, özellikle dağlık ve engebeli bölgelerde yol alacak sürücülerin kış lastiği kullanmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Birçok sürücü, ani kar yağışının ardından lastik değiştirme işlemine yöneldi. Karabük’te lastikçilerde kış lastiği talebinin artmasıyla birlikte, sıralar oluştu. Sürücüler, güvenli bir yolculuk için zaman kaybetmeden lastik değişimi için uzun kuyruklar oluşturdu.

Karabük Emniyet Müdürlüğü, kış koşullarına hazırlıklı olunması konusunda vatandaşları bilgilendirerek, kış lastiği takmayan araçların trafikte risk oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, kış lastiği kullanmayan sürücülere cezai işlemler uygulanabileceği uyarısında bulundu.

Kar yağışının etkisini sürdüreceği öngörülürken, sürücülerin dikkatli olmaları ve seyahat öncesi lastik kontrollerini yapmaları gerektiği konusunda uyarılar yapıldı. Kazaların önlenmesi adına, kış koşullarına uygun araç donanımının sağlanmasının önemine dikkat çekildi. Karabük'ün yüksek kesimlerindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücülerin tedbir almaması sonucu kazalar meydana geldi ve trafik uzun süre ilerlemedi. Kış lastikleri, güvenli bir sürüş için sadece bir zorunluluk değil, aynı zamanda hayati bir gereklilik olarak kabul ediliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Mayıs, 2025 17:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kaymakam Adem Kaya’dan yeni bir müjde daha

Çaycuma Kaymakamlığı, ilçede toplumsal dayanak çalışmalarını güçlendirmek gayesiyle Aile Takviye Merkezi (ADEM) kuruyor. Kaymakam Adem Kaya, merkezin Kaymakamlık binası içinde faaliyete geçeceğini açıkladı.
Çaycuma Kaymakamlığı, ilçede toplumsal takviye çalışmalarını güçlendirmek gayesiyle Aile Dayanak Merkezi (ADEM) kuruyor. Merkezin Kaymakamlık binası içerisinde faaliyete geçeceğini belirten Kaymakam Adem Kaya, bilhassa dezavantajlı bayanlara yönelik çeşitli takviyelerin sağlanacağını söz etti.
Kaymakam Kaya, yaptığı açıklamada, "Çaycuma’ya Kaymakamlık binası içinde Aile Takviye Merkezi kuruyoruz. Dezavantajlı bayanlarımız için üç atölye oluşturacağız. El sanatları ve ikramlık eşya üzere alanlarda bayanlarımıza kurslar verilecek. Üretilen eserler, bayan kooperatifleri aracılığıyla satışa sunulacak. Merkezimizde bir de kreş yer alacak" dedi.
Kurulacak merkezle birlikte bayanların hem mesleksel maharetler edinmeleri hem de ekonomik gelir elde etmeleri hedefleniyor.
Öte yandan, Çaycuma Bayan Kooperatifi (ÇAY-KA) hakkında da bilgi veren Kaymakam Kaya, "ÇAY-KA aldı başını gidiyor. İmalathane kurma fikrimiz var. Kurduğumuz vakit bayan sayımız daha da artacaktır" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.