Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
16 Şubat, 2024 13:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te Kursiyerler Filistinliler İçin Kıyafet ve Maske Dikti

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin, İsrail‘in saldırdığı Gazze’deki Filistinli çocuklar ve kadınlar için diktiği kıyafet ve maskeler bölgeye ulaştırılacak.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Safranbolu Halk Eğitim Merkezi’nde İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de bulunanlar için giysi ve maske dikildiği belirtildi.

Açıklamada, daha önce Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin yaralarının sarılması için yürütülen dikim çalışmalarının benzerinin, Gazze’deki çocuklara ve kadınlara yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.

Çalışma kapsamında, polar içlik, iç çamaşırı, yeni doğan seti, eşofman takımı, maske ve battaniye üretildiği vurgulanan açıklamada, “Usta öğreticilerimiz tarafından tasarımları yapılan ve Halk Eğitim Merkezimizdeki kursiyerler tarafından dikilen 60 parça ürün ve 60 bin maske paketleme işlemlerinin ardından, 30 koli ile toplanma merkezi olan Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, oradan da Gazze’de saldırı altındaki Filistinlilere ulaştırılacak.” ifadeleri kullanıldı. (AA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 01:21 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin