Karabük’te Marmelat Hazırlığı Başladı!

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:17
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, doğal vitamin kaynağı olarak bilinen kuşburnu hasat edildi. Toplanan kuşburnular, kış mevsimine hazırlanması için birçok aşamadan geçirilmeye başladı.

Karaali Mahallesi sakinlerinden Ayşe Gökmen, geleneksel yöntemlerle hazırladığı kuşburnu marmeladını, odun ateşinde kaynatarak, yaşadığı üretim sürecini gazetemizle paylaştı. Bu yıl sadece 7 kilo kuşburnu temizleyen Gökmen, “Önceden dağlardan bizlerde toplardık. Ama iki üç yıldır pazardan alıyorum. Marmelat için 5 kilo da şeker kullandım ve yaklaşık 4 saat kaynattım” dedi. Ev yapımı bu doğal lezzet, sağlıklı bir tat arayanların gözdesi olmaya devam ediyor.

Dağlardan sofralara ulaşmak için zahmetli bir yapım aşaması bulunan kuşburnular, sokaktaki odun ateşinde pişerek, marmelat oluyor ve şifa veriyor.

 Safranbolu Karaali Mahallesi sakinlerinden Ayşe Gökmen, kuşburnu kazanının başında gazetemiz okuyucularına şunları söyledi: “Önceden dağlarda kendiliğinden yetişen kuşburnu meyvesini bizlerde toplardık. Bu yıl Perşembe pazarındaki, bu bölgenin yerel tezgahından 7 kilo aldım, geçtiğimiz yıl 20 kilo almıştım, ancak bu yıl daha az olsun istedim. Az olmasına rağmen bu yıl beni daha çok uğraştırdı. Marmelat için 5 kiloda şeker kullandım. Öncelikle kuşburnular güzelce temizlenir. Haşlanır. İyice yumuşak olunca çilingirden geçirmek kolay oluyor. Ardından elekten geçiriyorum. Arzu eden robottan da geçiriyor. Eğer iki kişi iseniz haşlanmış kuşburnuları, elek yerine ince çoraptan da geçirebilirsiniz. Tek olunca, çoraptan geçirmek zor oluyor.  Bu işlem 4 veya 5 kez devam eder. Odun ateşinde yanan kara kazanımıza posasından iyice ayrılan kuşburnuları ilave ederek, şeker ile birlikte kaynatmaya başladık. Yaklaşık 4 saat kaynadı ve kıvama geldi. Yarım litrelik yani küçük boyda 30 tane kavanoza sıcakken doldurdum. Kavanozu açmadığınızda hiçbir şey olmaz. Açtığınızda ise kısa sürede tüketmeniz gerekir. Ben kendi aile ve akrabalarım için yaptım. Çok severek tüketiyoruz” Kış mevsiminde c vitamini deposu olan kuşburnu ile çeşitli tatlılar yapılıyor. Karabük’te ise daha çok reçel ve marmelat tercih ediliyor.

 

 

Kuşburnu marmeladı tarifi:

Malzemeler:

1 kilo kuşburnu

1 kilo toz şeker

Yarım limon

Su

Tarifi: Kuşburnuların uç kısımları bıçakla kesip temizlenir. Güzelce yıkayıp düdüklü tencereye üzeri bir parmak geçecek kadar su ile doldurularak bir saat kadar pişirilir. İsterseniz blenderden geçirip, ezilen kuşburnu  süzgeçten ve un eleğinden geçirilerek iyice inceltilir. Posaları suyla karıştırarak birkaç defa elekten geçirebilirsiniz. Bir tencerede yaklaşık 4 saat karıştırarak kaynatmaya devam edin. Kıvamı artınca şeker ve limon ilave edin. Bu ilavelerden sonra 20 dakika daha kaynatıp, tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun!

Haberin Videosu İçin Tıklayınız!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İSTANBUL (AA) – Kron Teknoloji, Kuzey Amerika'dan Sorumlu Genel Müdürlüğüne Kevin Marvin'i atadığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, ABD merkezli olarak görev yapacak olan Marvin, şirketin bu önemli bölgede büyüme ve genişleme çalışmalarına öncülük edecek, siber güvenlik ve teknoloji alanındaki geniş deneyimiyle şirkete önemli katkılar sağlayacak.

Marvin, yeni görevinde Kron Teknoloji'nin Kuzey Amerika'daki operasyonlarının stratejik gelişiminden sorumlu olacak. Bu görevler arasında, yüksek performanslı bir satış organizasyonu kurmak, yeni iş ortaklıkları fırsatlarını belirlemek ve şirketin bölgedeki varlığını genişletmek için uzun vadeli büyüme stratejileri geliştirmek yer alıyor.

Marvin, Dell-EMC, Check Point Software Teknoloji ve Netwrix Corporation gibi önde gelen şirketlerde üstlendiği liderlik rollerinde edindiği Kuzey Amerika teknoloji dünyasına dair derin bilgi birikimini de beraberinde getiriyor.

Son 10 yılda Kron, kuruluşların en kritik varlıklarını korumasına yardımcı olan son teknoloji güvenlik çözümlerini geliştirmeye önemli yatırımlar yaptı. Marvin'in liderliğiyle birlikte Kron, kimlik ve veri güvenliği çözümleri alanında Kuzey Amerika pazarındaki varlığını daha da güçlendirecek ve küresel lider konumunu pekiştirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kron Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Mete Sansal da “Kevin'in uzmanlığı ve liderliği sayesinde Kuzey Amerika'daki hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza inanıyoruz. Kendisi, bölgedeki varlığımızı güçlendirme ve stratejik büyüme sürecimize önemli katkılar sağlayacak.” değerlendirmesini yaptı.

Marvin de Kron Teknoloji'nin, dünya çapında birçok kuruluş için güvenilir bir güvenlik ortağı olarak kendini kanıtlamış bir şirket olduğunu belirtti.

Marvin, Kron'un Kuzey Amerika'daki faaliyetlerini yönetmekten büyük heyecan duyduğunu kaydederek, “Yeni görevimde, takımlarımız ve iş ortaklarımızla birlikte Kron'un yenilikçi güvenlik çözümlerini bu bölgede yaygınlaştırmak ve şirketlerin siber güvenlik zorluklarına çözüm üretmek için büyük bir hevesle çalışıyor olacağım.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427