Karabük'te Mera Islah Çalışmaları Başladı

EÇEmine Çelik1 Aralık 2025, 14:031 dk okuma
Karabük'te Mera Islah Çalışmaları Başladı

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılıkta üreticilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve meraları daha verimli hale getirmek amacıyla mera ıslah çalışmaları kapsamında Gökçedüz köyünde çalı temizleme çalışmaları başlattı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, İlçe Müdürü, Şube Müdürü, teknik personel ve Gökçedüz Köyü Muhtarı'nın katılımıyla gerçekleşen saha incelemesinde, mera ıslah çalışmaları yerinde incelendi.

Mera ıslah projesi kapsamında, çalıların temizlenmesiyle birlikte meraların ot verimliliğinin artırılması, hayvanların daha kaliteli ve bol otla beslenebilmesi hedefleniyor. Bu sayede üreticilerin yem maliyetlerinin düşürülmesi ve hayvancılık faaliyetlerinin daha karlı hale getirilmesi planlanıyor.

İl Müdürü Yasin Önder yaptığı açıklamada, "Meralarımızın verimliliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gökçedüz köyümüzde başlattığımız çalı temizleme faaliyeti, meralarımızın daha etkin kullanımına katkı sağlayacak. Bu çalışmalarla hem hayvancılığımızı destekliyor hem de üreticilerimizin yükünü hafifletmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çalışmaların, il genelindeki diğer mera alanlarında da devam edeceği bildirildi.

İlgili Haberler

Tümü

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.

ReklamSol Reklam
ReklamSağ Reklam