Karabük’te Okul Pansiyonlarında Tatbikat

Karabük’te Okul Pansiyonlarında Tatbikat

Yayın: 04.05.2023 13:28
Paylaş:
A+ A-

Karabük afete hazır okul projesi kapsamında afetler ve deprem tatbikatı eş zamanlı olarak okul pansiyonlarında gerçekleştirildi.

Karabük Afete Hazır Okul Projesi kapsamında Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü  Arama Kurtarma Birimi (AKUB) tarafından Merkez Alparslan Gazi Anadolu Lisesi Pansiyonunda Afetler ve Deprem Tatbikatı organize edildi.

Düzenlenen tatbikatı İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okul idarecileri, öğretmenler, ve veliler takip etti.  Siren sesi ile başlayan tatbikatta öğretmenler ve öğrenciler pansiyonda, Çök- Kapan- Tutun hareketini uyguladılar. Siren sesinin sona ermesi ile öğretmenleri nezaretinde sınıfları tek sıra halinde tahliye eden öğrenciler acil toplanma bölgesinde toplandılar.

AFAD KBRN ekibinin tahliye edilen okulda herhangi bir gaz kaçağına karşı gaz ölçüm cihazları ile yaptıkları kontrolün ardından deprem esnasında dolapların devrilmesi sonucu mahsur kalan görevli AFAD Arama Kurtarma Ekibi, UMKE Ekibi ve Müdürlüğümüz Arama Kurtarma Birliği (AKUB) görevlileri tarafından kurtarılarak 112 ekiplerine teslim edildi.

Okulun 2 inci katında mahsur kalan ve yürüyemeyecek durumda olan afetzedeler AFAD Arama Kurtarma ekipleri tarafından Sedye ile Yüksek Kattan Tahliye Tekniği ile Karabük Belediyesi İtfaiye ekiplerinin sepetli merdiven açarak afetzedenin tahliyesi yapıldı.

Karabük Afete Hazır Okul projesi kapsamında Alparslan Gazi Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilen Afetler ve Tahliye Tatbikatı okulun ön bahçesinde meydana gelen yangının İtfaiye Ekipleri tarafından söndürülmesi ile sona erdi.

Tatbikatın ardından öğrenciler ile Afetler ve Deprem Tatbikatının önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş “Hepinizin de bildiği üzere 6 Şubat 2023 sabahı Kahramanmaraş merkezli 11 ilimiz de maalesef büyük bir deprem oldu. Bu depremde yüreklerimiz hüzünle kaplandı ve yangın yerine döndü. Depremzedelerimizin yaralarını sarmak için Büyük ve Güçlü Türkiye’miz tek vücut oldu.

Yaptığımız bu tatbikatlar her türlü afete ve depreme yönelik önlem alma açısından çok önemli. AFAD, UMKE, Sağlık ekiplerimizin göstermiş olduğu uygulamaları harfiyen yerine getirmemiz gerekir.Bu tatbikatlardaki amacımız personel ve öğrencilerde temel afet bilinci oluşturmak, muhtemel bir yangına, depreme ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak, olası bir afeti en erken ve en az zararla atlatmak, doğal afetler konusunda öğrencilere doğru bilgiler ışığında tecrübe aktarımını sağlamaktır” dedi (Mehmet Aşar)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’daki uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.07.2024 16:37
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Çarşamba ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

Ekipler, H.E.B. ve Y.E.Y'nin kullandıkları araçla uyuşturucu sattığını belirledi.

Durdurulan araçtaki aramada, 448 sentetik ecza hapı, 32 gram metamfetamin ve uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Şüpheliler gözaltına alındı.