Karabük’te otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

Karabük’te otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

Yayın: 29.04.2023 20:13
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı.

Atatürk Mahallesi Akter Sokak’ta ilerleyen Ramazan Ü. yönetimindeki 78 SA 406 plakalı otomobil ile Mert Can Y’nin (21) kullandığı 78 AAD 257 plakalı motosiklet çarpıştı.
Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü, sağlık ekiplerince Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kaza anı ise çevredeki bir iş yerine ait güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Başkan Çetinkaya para arayışında!

Yayın: 17.05.2024 12:42
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Meclisi Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Başkanlığında olağanüstü toplandı. Karabük Belediyesinin iş ve hizmet aldığı firmalara bulunan borçlarının ödenmesini için belediye meclisinden 200 milyon lira borçlanma yetkisi almak için olağanüstü toplanan Karabük Belediye Meclisinden borçlanma yetkisi oy çokluğu ile geçti. AK Parti, MHP ve CHP Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mor borçlanma yetkisine evet oyu verirken, CHP Belediye Meclis Üyesi Uygar Varlık ve Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeleri ret oyu verdi.

Toplantı Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Başkan Çetinkaya Karabük Belediyesinde yapımı devam eden projeler ile projesi tamamlanmış ancak nakit yetersizliği nedeniyle ödemesi yapılamayan firmalara borç ödemesi yapılabilmesi için 200 milyon TL’ye kadar borçlanma yapılması, borçlanma için İller Bankası veya diğer bankalardan kredi kullanılması, teminat mektubu alınması iş ve işlemlerin yapılması için meclisten yetki istediğini söyledi.

   ÜNGÖREN BELEDİYENİN BORÇLARINI SORDU

Karabük Belediyesinin olağanüstü meclis toplantısında konuşmak için söz alan Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi Erdal Üngören Belediyenin borç ve alacaklarının kaç lira olduğunu öğrenmek istediğini Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’ya söyledi. Başkan Çetinkaya ise “Belediyenin alacağından ziyade borcunu okuyabilirim. 182 milyon küsur İller Bankasına borcumuz var. Özel Bankalara 130 milyon küsur, kamu kurum ve kuruluşlarına 23 milyon küsur, hak edişi aşamasında olan şu anda 106 milyon borcumuz var. Yine 1 Ocak ile 31 Mart arası 181 milyon bir borçlanmamız var. Toplamda 623 milyon 734 bin 627 Türk Lirası belediyemizin şu anda borcu var. Yine burada son üç ayı değerlendiğimizde belediyemizin aylık geliri 94 milyon, aylık gideri ise 115 milyon lira. Böyle bir rakam var. Bunların hepsini çıkarttık. Bunları sizlerle paylaşacağım. Bunun detayı yıl sonunda denetleme raporlarından sonra verilmesi daha etik olur” dedi

ARSLAN BAŞKAN ÇETİNKA’YA CEVAP VERDİ

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’nın belediyenin borçları ile ilgili yapmış olduğu bu açıklamadan sonra MHP Karabük Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arslan’da söz alarak Başkan Çetinkaya’ya şu cevabı verdi; “Karabük Belediyesinin borcunu 600 küsur milyon lira dediniz, Genel kurul üyesi olarak 368 milyon liralık denetleme kuruluna yazdık 2023 sonu itibari ile ve vadesi geçmiş olarak ifade edildi. Bu vadeler içerisinde 2026 olan var,  2040’a kadar vadeli olanlar var. Vadesi geçmiş borcumuz olduğunu düşünmüyorum. Yıl sonu itibari ile yoktu. 600 küsur milyon dediniz, 181 milyon da yılbaşından sonra yapılan işler var dediniz. Bize hesap işleri müdürlüğünün verdiği borçlar 368 milyon lira, 181 milyon lira eklediğimiz zaman 600 küsur milyon yapmıyor.”

Başkan Özkan Çetinkaya ise MHP’li Arslan’a “106 milyon lira daha hak edişi yapılmamış işler var, devam eden işler. Bunların parası da zamanı geldiğinde ödenecek” diye cevap verdi.

Belediye meclisinde yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Başkan Çetinkaya’ya 200 milyon lira borçlanma yetkisi verildi.

İŞÇİ İKRAMİYELERİ ÖDENEMEDİ

Öte yandan, Karabük Belediye işçilerinin yılda iki kez mayıs ve kasım aylarında aldığı yarım maaş tutarındaki ikramiyeleri mayıs ayı maaş bordrolarında yer almasına rağmen ödenmedi.

800’e yakın işçinin çalıştığı Karabük belediyesinde uzun yıllar sonra ilk defa maaşla birlikte hesaplara yatmadı. İkramiyelerin ay sonuna kadar işçilerin hesabına yatırılması bekleniyor.