blank
Avatarı
Okan Şimşek tarafından
31 Mayıs, 2025 12:57 tarihinde yayınlandı

Karabük’te Sahipsiz Hayvanlar İçin Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında oluşturulan İl İzleme ve Denetim Komisyonu Toplantısı, Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile yerel yöneticiler katıldı.

Toplantıda, Karabük ve ilçelerinde sahipsiz hayvanların korunması, kısırlaştırılması, bakım ve rehabilitasyonu konularında yürütülen çalışmalar, mevcut denetim süreçleri ve yapılması planlanan yeni eylem planları masaya yatırıldı. Eflani’de tamamlanan, Karabük ve Safranbolu’da ise yapım aşamasında olan Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri'nin son durumu değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, ilgili belediye başkan yardımcıları, kurum temsilcileri ve STK’lar katıldı.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “Sahipsiz hayvanlar konusu toplumsal bir sorumluluk ve vicdani bir görevdir. Kurumlarımızın eşgüdüm içerisinde hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. Sürdürülebilir ve kalıcı çözümler üretmeliyiz. Yapımı tamamlanmak üzere olan rehabilitasyon merkezleri bu konuda önemli bir adım olacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantı, mevcut çalışmaların daha etkin yürütülmesi ve yeni eylem planlarının uygulanmasına dair fikir alışverişi ile sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 16:38 tarihinde yayınlandı

Kastamonu’da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda iki arabanın çarpışması sonucunda meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.
Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Yazıçam mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, İstanbul istikametinde seyir halinde olan A.O. idaresindeki 18 DU 361 plakalı araba, dinlenme tesisine girmek için kavşaktan dönüş yapan B.G. yönetimindeki 05 RD 669 plakalı arabayla çarpıştı. Kazda her iki araçta bulunan 5 kişi yaralandı.
İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaralılar, Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.