Karabük’te Şehir Estetiği İçin Yeni Düzenleme

blank
Haber Merkezi tarafından
24 Şubat, 2025 14:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Belediyesi, kent estetiğini korumak ve kamu düzenini sağlamak amacıyla şehir merkezinde görüntü kirliliğine neden olan unsurlara karşı yeni bir düzenleme getiriyor. Bu kapsamda özellikle Kemal Güneş Caddesi ve şehir merkezindeki ana caddelerde, dükkân önlerine veya cadde üzerindeki direklere, kabinlere ve kamu alanlarına bez afiş, reklam bildirisi, seyyar reklam panoları, ayaklı flamalar ve benzeri materyallerin asılması yasaklandı.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, şehrin daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuşması için yapılan bu çalışmalara tüm esnaf ve vatandaşların destek vermesi gerektiğini belirterek, “Şehir estetiğini korumak ve kamu düzenini sağlamak adına bu tür izinsiz uygulamalara müsamaha göstermeyeceğiz. Karabük’ü daha temiz, düzenli ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için herkesin duyarlılık göstermesini bekliyoruz” dedi.

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, belirtilen alanlarda düzenli denetimler yaparak izinsiz reklam ve afiş uygulamalarıyla ilgili gerekli uyarılarda bulunacaktır. Kurallara uyulmayan durumlar ise ilgili mevzuat çerçevesinde değerlendirilecektir.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Hat sanatı ile Gazze’ye yardım topladılar

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2025 12:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da çizgi sanatkarlarının yaptığı çizimler ile Filistin’e yardım toplandı.
Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki Kahramanmaraş Caddesi’nde Filistin’e takviye için yardım çadırı kuran Hayrat Vakfı tarafından bir aktiflik düzenledi. Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Kısmı Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Kısmında Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir ve Halk Eğitim Merkezi’nden gelen sınır sanatkarları tarafından Filistin’e yardım toplandı. Filistin’e yardım etmek isteyen vatandaşların isimleri çizgi sanatı ile yazılarak armağan edilirken, Öğretim Vazifelisi Fatih Sultan Demir, çizgi sanatına vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi.
Demir, "Yardımsever insanlarımızın burada Gazze’ye yardımlarını yaparak takviye veriyorlar. Bizde burada hem yardımsever kardeşlerimizin isimlerini yazarak onların yapmış olduğu takviyeye bir formda katkı sunmuş oluyoruz. Çizgi sanatı Kuran lisanıdır. Kuran alfabesidir. Asıl konu aslında Kuran-ı Kerim’in yazılması konusudur. Kuran’a gösterilen hürmetten ötürü sınır sanatına ayrıyeten hürmet gösterilmekte. milletimiz talep ediyor. Gelip isimlerini yazdırıyorlar. Bu vesileyle bizde Gazze’ye bir nebze olsun yardım etmiş bulunmaktayız. Fazla kalabalık olduğu için genelde vatandaşlarımızın taleplerini kırmamaya çalışıyoruz. Çadırımızın burada durmaya devam edecek. Bir aktiflik olarak bunu düzenledik. İnşallah nasip olursa inşallah ilerleyen günlerde tekrar tıpkı aktifliği yaparız" tabirlerini kullandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.