Karabük’te Trafik Tescil İşlemleri ARTES üzerinden yapılıyor

Karabük’te Trafik Tescil İşlemleri ARTES üzerinden yapılıyor

Yayın: 21.11.2023 11:11 |Güncelleme: 27.12.2023 16:31
Paylaş:
A+ A-

Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, MİT, Emniyet ve diplomatik olanların dışındaki araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri artık noterler tarafından yapılacağı 2018 yılında Resmi Gazete ’den yürürlüğe girerek belirlendi. Böylece, Türkiye Noterler Birliği Araç Sicil ve Tescil Sistemi (ARTES) oluşturuldu.

Noterler, araçların satış devir ve her türlü tescil işlemini yapacak, plaka verecek, tescile ilişkin geçici belgeleri düzenlemeye başladı. Araçlara ilişkin teknik ve hukuki değişiklikleri ARTES’te işleniyor. Yönetmelik kapsamındaki tüm işlemler Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor.

İçişleri Bakanlığı, araç sicil ve tescil işlemlerinin noterlere devredilmesi sayesinde vatandaşlara hız ve kolaylık sağladığını duyurdu. 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla noter araç devir 2. el araç ücreti 1.398,96 TL, plaka değişim ücreti 820,50 TL, sıfır araç tescil ücreti 1.072,02 TL’ye, noter kâğıdı ve beyanname bedeli 82,50 TL, protesto, resen senet bedeli 165 TL, ikamet izin bedeli 534 TL, vekâletname ücreti 288 TL alınıyor.

Buna göre, vatandaşların araç ruhsatları, hatta sadece telefon numaraları değişikliği için noterden hizmet alınması gerektiği bildirildi. Noter ücretlerinde 2024 yılında ilk 6 ay için, farklılık gösteren işlemlere yüzde 10 ila 50 oranları arasında zam gelmesi bekleniyor. (Bölgenin Sesi Gazetesi)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bafra’da polis Trafik Haftası’nda çeşitli etkinliklerle vatandaşları bilgilendirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri tarafından Trafik Haftası kapsamında eğitim, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediliyor.

Ekipler, bu kapsamda 8 ilkokulda yaklaşık 875 öğrenciye Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında eğitim semineri verdi.

Ayrıca “Hayatla Yarışılmaz” kampanya temasına ait afiş ve pankartlar da yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu alanlardaki billboardlara asıldı.

Öğrenci servisi denetimlerine hafta boyunca ağırlık veren trafik ekipleri, bilgilendirme faaliyetleri yaparak broşür dağıttı.

Ticari yolcu taşımacılığı yapılan dolmuş, taksi ve benzeri araçlardaki sürücü ve yolculara yönelik bilgilendirme çalışması yapan ekipler, emniyet kemerinin önemini anlatan broşür verdi.

İlçe otogarından kalkan otobüslerde bulunan yolculara da emniyet kemeri kullanımı hakkında bilgilendirme yapılıp, emniyet kemerinin takılması sağlanarak yolculuk boyunca takılı kalması yönünde uyarıda bulunuldu.

Trafik bilgilendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.