Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
09 Mart, 2023 15:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük’ten 315 kişi hacca gitmeye hak kazandı

Karabük İl Müftüsü Ercan Aksu, bu yıl Karabük’ten hacca 315 kişinin gideceğini söyledi. Müftü Aksu, Ankara’da gerçekleştirilen kura sonucunda 165 hacı adayının hacca gitmeyi hak kazandığını, 150 kişinin de geçen yıldan olan 65 yaş üstü vatandaşların olduğunu söyledi.
Hac kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Pandemi sebebiyle 2020 yılından bu yana yapılamayan ve yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin heyecanla beklediği 2023 yılı hac kuraları Ankara’da çekildi. Türkiye’den 2023 yılında hacca gidecek 83 bin 430 kişi için Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hac kurası çekildi. 2 milyon 426 bin 114 kişiden kurada ismi çıkanlar hac kura sonuçlarını e-Devlet üzerinden görülebilecek. HACCA NE ZAMAN GİDİLECEK? Diyanet’in açıkladığı takvime göre Hac çıkışları 2023 yılında 30 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında olacak. Dönüşler ise 3-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kurada adı çıkanlar ise 13-24 Mart tarihleri arasında kesin kayıt yaptıracak. Kayıtlar e-Devlet üzerinden bireysel olarak gerçekleştirilebilir. Ayrıca Başkanlıkla gitmek isteyenler il müftülükleri, acentalarla gitmek isteyenler ise Başkanlıkla sözleşme imzalayan acentalara kayıt yaptırabilecek. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.(Sadık Arslan)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 22:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Devrilen traktörün altında kalan orman isçisi hayatını kaybetti

Karabük’ün Yenice ilçesinde, orman yolunda kontrolden çıkan traktörün devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yazıköy Çiftdere mevkisinde meydana geldi. Orman işçisi olarak çalışan Murat Cinkavuk’un (52) kullandığı traktör, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Cinkavuk, diğer işçilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Cinkavuk’un hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.