Karabük’ten Cılız Destek

Karabük’ten Cılız Destek

Yayın: 27.03.2023 16:53
Paylaş:
A+ A-
Seçmenler tarafından 100 bin imza karşılığında cumhurbaşkanı adayı gösterilmek istenen isimler için süreç sona erdi. 260 bini aşkın nüfusu olan Karabük’te Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler isimler için toplanan imza sayısı ise dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya yönelik, yurt genelinde İl ve Merkez İlçe Seçim kurulları binası önünde 5 gündür yaşanan hareketlilik sona erdi.

YSK tarafından cumhurbaşkanlığı adaylık başvuruları kabul edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dışında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ve Sinan Oğan cumhurbaşkanı adaylığı için gerekli 100 bin imzaya ulaştı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Muhammed Ali Fatih Erbakan ise partisinin Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere gireceğini belirterek, 24 Mart Cuma günü cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini sonlandırdı.
Davut Turan, Doğu Perinçek, Erkan Trükten, Halil Murat Ünver, Hilmi Özden, İrfan Uzun, Tevfik Ahmet Özal ve Yakup Türkal 100 bin imza karşılığında cumhurbaşkanı adayı olabilmek için YSK’ya başvurmuş ve başvuruları kabul edilmişti.

KARABÜK’TEN CILIZ DESTEK
İmza karşılığı aday olmak isteyen Fatih Erbakan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan dışındaki isimlere yok denecek kadar az imza çıkarken, 260 bini aşkın nüfusu olan Karabük’te Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyenler isimler için toplanan imza sayısı dikkat çekti.

TOPLAMDA 1285 İMZA ATILDI
Edinilen bilgilere adaylıktan çekilen Fatih Erbakan için Karabük merkezde 333, Safranbolu’da 63, Yenice’de 12, Eskipazar’da 60, Eflani’de 7, Ovacık’ta 13 olmak üzere toplam 488 imza atıldı.
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce için ise merkezden 202, Safranbolu’dan 264, Yenice’den 34, Eskipazar’dan 17, Ovacık’tan 4, Eflani’den 1 isim başvuru yaptı.
Zafer Partisi öncülüğündeki ATA İttifakı’nın adayı olan Sinan Oğan da Karabük Merkezden 138, Safranbolu’dan 104, Yenice’den 14, Eskipazar’dan 6, Ovacık’tan 5, Eflani’den 4 kişi imza verdi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ankara’da 12 ressamın yapay zeka destekli resim sergisi sanatseverlerle buluştu

Yayın: 19.05.2024 13:52
Paylaş:
A+ A-

Ankara’da 12 ressamın 22 resminden oluşan yapay zeka destekli, “Yaratıcı Fikirler” resim sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yapay zeka desteği kullanılarak oluşturulan görsellerin tuvale yansıması için 12 ressamın fırçasından çıkan 22 eser, “Yaratıcı Fikirler” temasıyla Agora Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başlandı.

Galerinin sahibi ve serginin mentörü Fatih Dal, eserlere ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Dal, serginin, Türkiye’de yapay zeka desteğiyle oluşturulan eserlerin yer aldığı ilk resim sergisi olduğunu belirterek, “Yapay zekadan görsel destek alarak hazırlamış olduğumuz, 12 ressamın 22 eserinden oluşan bir sergi. Geçmiş ve günümüzü harmanlayan, farklı bir döngüsü olan bir sergi.” diye konuştu.

Sergide yer alan her eserin ayrı bir hikayesinin olduğunu belirten Dal, “Buradaki eserlerin, alışılagelmiş sergi ve resimlerin dışında farklı bir tarzı var. Bunu biz ilk defa denedik. Daha önce yapay zeka sergileri açıldı ama onlar baskıdan ibaretti ama buradaki resimlerin tamamı el yordamıyla çizilmiş, 12 ressamın emekleridir. Her bir resmin yapımı gerçekten haftalar aldı, zor ve detaylı resimlerdi.” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Nobel Ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da resmedildiği esere değinen Dal, söz konusu eseri Sancar’a ulaştırmak istediklerini ve bu konuda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Dal, sergiye yoğun talep olduğunu belirterek, sanatseverlerin haftanın 7 günü 09.00-17.00 saatlerinde ziyarette bulunarak eserleri inceleyebileceğini dile getirdi.

​​​​​​​12 sanatçıdan 22 eser
“Yaratıcı Fikirler” temasıyla oluşturulan sergide yer alan eserler, ressamlar Aslıhan Koç Gezer, Orhan Köse, Filiz Erçin, Neriman Şahin, Faysal Çakmaz, Süheyla Üstek, Ergün Öksüz, Simin Pouraslan, Şengül Bekmez, Gül Aksoy, Gönül Aydın ve Asude Bastem’in fırçasından çıkarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide yer alan 22 eserde, Mustafa Kemal Atatürk, Hezarfen Ahmed Çelebi, Mevlana, Piri Reis, El Cezeri, İbn-i Sina, Vecihi Hürkuş, Evliya Çelebi, Fergani, Sabiha Gökçen ve Aziz Sancar gibi isimlerin yapay zeka desteği kullanılarak yeniden tasvir edildiği sahneler yer aldı.

Sergi, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.