Çevre Derneği Başkanı ve Emlakçı Bünyamin COŞKUN,son günlerde ki gelişmeleri değerlendirdi ve “Bayır Mahalle, Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencilerinin AĞIZ/DİŞ Sağlığı Hastanesi’ne Poliklinik çalışmalarına girmesi ile ve yakın bir gelecekte KARABÜK ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NİN bu Mahalle de yerleştirilmesi ile çok önemli bir cazibe merkezi olacaktır..” dedi ve “Binası TOBB tarafından verilen OSB Sınırları içinde ki KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksekokulu’na Öğrenci gidip/gelmesi nasıl olacak..?” sorusunu gündeme taşıdı.
Haber: Nurhan Deveci / Nuray Öztürk
Karabük Çevre Derneği Başkanı ve Emlakçı Bünyamin COŞKUN,Karabük’te yaşanan son gelişmeler için,önemli değerlendirmeler de bulundu ve özellikle Bayır Mahalle AĞIZ/DİŞ Hastanesi’nde başlayacak olan DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Öğrencilerinin poliklinik çalışmalarına değinerek “Bu yıl son sınıf öğrencileri Poliklinik çalışmalarına başlayacaklar,Gelecek yıl aynı Hastane Uzmanlık Eğitimi vermeye başlayacak.Ayrıca,eğer 5000 Evler Hastanesi süratle yapılırsa,DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Bayır Mahalleye taşınacak ve anılan Mahalle cazibe Merkezi haline gelecek..” değerlendirmelerini yaptı.
Bu arada TOBB Genel Merkezi tarafından yaptırılan,OSB Sınırları içerisinde ki bir Bina da,KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN öğrenime başlaması ile buraya gelecek öğrencilerin “GELİP/GİTME SORUNLARINA DA..” değinen Bünyamin COŞKUN,bu Okulu kazananlar için mutlaka “Ek seferlerin veya yeni birkaç toplu taşıma seferinin konulması gerektiğine..” işaret etti.
Çevre Derneği Başkanı Bünyamin COŞKUN Gazetemiz Muhabirlerine şu açıklamalarda bulundu..
“Daire satışları ise çok durgun. Piyasalar çok yüksek. Konut kredilerinin yüksek olması,faizlerinde aynı şekilde yüksek olması, bankaların mevduatı yüksek vermesiyle vatandaşları mevduat hesaplarına yöneltiyor. Krediler yüksek olduğundan çekemiyorlar ve bu yüzden işte daire satışlarımız çok durgun durumdadır.
Aynı zamanda Organize Sanayi Mevkiine Teknik Bilimsel Meslek Yüksekokul açılması kararında öğrencilerin ulaşım ve ev sıkıntısı çekeceklerini oklun daha açılmadan katpatılacağını vurgulayan Bünyamin Çoşkun; ‘Türkiye Odalar Birliği ve Borsalar Birliği,Organize sanayinde ara elaman yetiştirmek için Teknik Bilimsel Meslek Yüksekokul açılmasına karar vermiş.
Organize sanayisi bölgesinde bunun için okul binası yapıldı ve bu okul bu sene 60 tane Meslek Yüksekokul öğrencisini ağırlayacak. Okul Hamzalarla organize sanayi arasında bir bölgeye yapılmış.
Öğrenci kılavuzunda okulun yeri Kaleköy Zobran olarak görünüyormuş. Öğrenciler okulun nerede olduğunu bilmiyor. Yurt var mı ev var mı diye soruyorlar.
Öğrenciler orada ev tutacak ama en yakın mahalle olan belen köy ama oradan okulun yerine ne otobüs var ne minibüs. Aynı zamanda Hamzalarda da yok.
Öğrenciler daha gelmeden bu sorunları yaşıyor. Bu okul ne olacak daha açılmadan kapatılacak gibi görünüyor.”


karabük köyü
•adı gibi bahtıda kara karabukuk. nereye ne yapsan olmuyır…