Karabük’ün eski müdürü Antalya İl Müdürlüğüne atandı

Karabük’ün eski müdürü Antalya İl Müdürlüğüne atandı

Yayın: 16.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te görev yaptığı yaklaşık 5 yılda başarılı çalışmalarıyla gönüllere dokunan, iz bırakan Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürü Galip Sökmen Malatya’da 2 yıl süren görevinden sonra Antalya’ya atandı.

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Malatya İl Müdürlüğüne atanan ve burada da başarılı çalışmalarıyla kısa sürede takdir kazanan Galip Sökmen Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı.

GALİP SÖKMEN KİMDİR?

1968 yılında Erzincan’ın Büyük Çakırman köyünde doğdu. İlk eğitimini köyünde,  Ortaokul ve lise eğitimini Erzincan İmam Hatip lisesinde 1987 yılında, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı. Memuriyete 1988 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında başladı. Burada çeşitli idari görevlerde bulunduktan sonra 2012 yılında Erzincan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak atandı.

İl Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteyken 20.12.2016 tarihinde Karabük İl Müdürlüğüne atandı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra  Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığında  özel kalem müdürlüğüne görevlendirildi. 15.02.2022 tarihinde Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne görevlendirildi. 23.04.2022 tarih ve 31818 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan 22.04.2022 tarihli ve 2022/156 nolu atama kararına istinaden Malatya Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı. Son olarak 20.11.2023 tarihinde Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevine devam ederken 02.03.2024 tarih ve 32477 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 01.02.2024 ve 2024/63 nolu Atama Kararı ile Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü olarak atandı. Galip Sökmen Evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

Karabük Birlik Medya ailesi olarak İl Müdürü Galip Sökmen’e Antalya’daki yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Yapıldı

Yayın: 30.04.2024 13:10
Paylaş:
A+ A-

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 1. Bölge Finali” Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirildi.

Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise kategorilerinde yapılan yarışmaya Karabük, Bartın, Zonguldak, Ankara, Kastamonu, Sinop, Kırıkkale, Çankırı, Çorum ve Bolu’dan 25 öğrenci katıldı.

Jüri üyelerince tecvit kuralları, okuma tarzı, ses ve makam gibi kriterlere göre 100 üzerinden puan verilen yarışmada birinci olanlar, 21 Mayıs’taki final programında bölgeyi temsil edecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, programda yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve anlaşılmasının kendileri için önemli bir ibadet, manevi huzur ve güç kaynağı olduğunu söyledi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesindeki mesleki yarışmaların, gençlerin Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamalarına ve doğru şekilde okumalarına katkı sağladığını belirten Akbaş, “Aynı zamanda gençler arasında dostluk ve dayanışmayı arttırır, İslami bilgi ve kültürün yayılmasına da katkıda bulunur. Yarışmaların düzenlenmesi ve desteklenmesi, gençlerin dinlerine daha sıkı bağlı olmalarını ve daha bilinçli Müslümanlar olmalarını sağlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbaş, gençlerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda kendilerini çok yönlü geliştirmesi gerektiğini vurgulayarak, “Gelenek ve göreneklerine sahip çıkan, milli ve manevi duygularla bezenmiş, Kur’an ahlakıyla donanmış nesil yetiştirmek ana gayemizdir. Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması’na katılan her öğrencimiz, bizim nezdimizde çok değerlidir. Arkadaşlık, kardeşlik ve dostlukların tesisi ile yaptığımız işin ehemmiyetini kavrama, bu programın sonunda en büyük kazancımız olacaktır.” ifadesini kullandı.

Yarışmanın akşam saatlerinde sonuçlanacağı belirtildi.