Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tesirli olan ağır kar yağışı, vatandaşları hem zorladı hem de eğlenceli anlar yaşattı. İlçede yaşayan Sıla Ummak ve Gülendam Karataş, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde dev bir kardan kedi yaparak dikkatleri üzerine çekti.
Kar yağışını fırsata çeviren Ummak, büyük bir emek harcayarak tamamladığı kardan kediyi çeşitli süslemelerle donattı. Ummak, "Yoğun kar yağışı nedeniyle dışarı çıkmak zorlaşsa da biz bu durumu eğlenceli hale getirmek istedik. Günlerdir yağan karı kıymetlendirerek büyük bir kardan kedi yapmaya karar verdik." dedi.
Bölge halkı da dev kediyi ilgiyle karşılarken, toplumsal medyada paylaşılan manzaralar kısa müddette büyük beğeni topladı. Ereğli’de kar yağışının tesirini sürdürdüğü belirtilirken, vatandaşlar kışın keyfini çıkarmaya devam ediyor.
Samsun’da Anneler Günü hasebiyle huzurevlerinde kalan anneleri okulda ağırlayan meslek liseliler, 65 yaşındaki huzurevi sakininin gelinlik giyme hayalini gerçeğe dönüştürdü.
Samsun’da, İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, pazar günü kutlanacak Anneler Günü nedeniyle Canik ve Atakum ilçelerindeki huzurevi yaşlı bakım rehabilitasyon merkezlerinde kalan anneleri ağırladı. Kahvaltı programının akabinde, okulun ’güzellik ve cilt bakımı bölümü’ öğrencileri, huzurevi sakinlerine yönelik cilt bakımı ve hoşluk uygulamaları gerçekleştirdi. Programın en duygusal anlarından biri ise, huzurevinde kalan bir huzurevi sakininin yıllardır içinde taşıdığı gelinlik giyme hayalinin gerçekleştirilmesi oldu. Moda ve tasarım kısmı öğrencileri, bu özel hayali gerçeğe dönüştürerek şık bir gelinlik giydirdikleri 65 yaşındaki bayana unutulmaz bir an yaşattı.
Müdür Ersoy’dan öğrencilere teşekkür
Etkinliklerle ilgili konuşan İlkadım İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Özer Ersoy, "Okulun tüm alanlarında sevgiyle karşılanan büyüklerimizin memnunlukları gözlerinden okunuyordu. Onların memnunluğu hepimizin memnunluğu. Bu manalı aktifliğin gerçekleşmesine emek veren İlkadım Fatma Çavuş Kız Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi yöneticilerine, özverili öğretmenlerimize ve gönülden katkı sunan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyoruz" dedi.
Okulun yiyecek içecek kısmı öğrencilerinin hazırladığı sabah kahvaltısına davet edilen huzurevi sakinlerine İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, İlçe Ulusal Eğitim Şube Müdürü Bakiye Can ve Canik Huzurevi Müdürü Hakan Zeren eşlik etti.