Reklam
Reklam
Halil Kızılyer Avatarı
Halil Kızılyer tarafından
19 Mart, 2024 12:44 tarihinde yayınlandı
0

Karaoğlu “Salmanlar tepeden tırnağa değişecek”

Karabük merkeze bağlı Salmanlar köyünün muhtar adaylarından Ercan Karaoğlu yeni dönem için hazır olduğunu ve iddialı projelerle hizmete başlamak için gün saydığını söyledi.

Seçim çalışmalarını Bölgenin Sesi’ne değerlendiren Karabük’e 17 km mesafedeki Salmanlar Köyünün muhtar adayı Karaoğlu, 135 seçmeni bulunan köyde kendisi ile birlikte 5 adayın daha muhtar olmak için yarıştığını kaydetti.

Köyde yapacağı çalışmaları mevcut haliyle resimleyip yeni halinin görsellerini kamuoyu ile paylaşarak dikkatleri üzerine çeken muhtar adayı Karaoğlu’nun ‘Salmanlar, Keltepe’nin en popüler köyü olacak’ şeklindeki iddialı çıkışı da geniş yankı uyandırdı.

Göreve geldiğinde ilk 6 aylık maaşını camii dernekleri arasında paylaştıracağı sözünü yineleyen Salmanlar köyü muhtar adayı Ercan Karaoğlu gençlerin, çocukların ata topraklarına isteyerek gelmesi için köyün daha yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, 31 Mart’ta Salmanlar köyü muhtarı seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları şu şekilde anlattı;

Köyümüzde imece çalışmaları kalkacak.

Köyümüzde bayramlarda, etkinliklerde yok Ahmet’in oğlu gel çay dağıt, yok Mehmet’in oğlu şuaraları topla. Bizim bayramımız olduğu gibi çocuklarımızın rahat bayram geçirmesi için bu uygulamalar kalkacak.

Köyümüzde yardıma ihtiyacı olan kim olursa Muhtarlık tarafından sen ben o siz olmadan karşılanacak.

Köyümüzde ortak yaşam alanları ve çocuk oyun alanları yapılacak.

Köyümüzde su sırası geldiğinde gecenin 3 ünde yada 4 ünde hortum takmaya çalışmayacak oluğun başına gittiğinde vanasını çevirip sulama işlemine başlayacak.

Geleneksel olarak bir ay çocuklarımız için bir ay gençlerimiz için, bir ay yaşlılarımız için etkinlikler yapılacak.

Köyümüzde kandillerde mevlitlerde cami dernekleri ile birlikte kuran ve rahmetlilerimizi dualarla anma programları yapılacak.

Köyümüzde temizlik görüntü kirliliği kaldırma işleri yapım işleri ön planda olacak.

Köyümüzde ortak kullanım alanı olan oluklarımızın tüm kaplama işleri yapılarak güzel bir şekilde kullanım sağlanacak.

Köyümüzün mezarlık yolu ve rahmetlilerimizin bulunduğu mezarlık bölgesi ve cuma yanında bulunan tüm alan düzenlenerek kullanım alanına açılacak.

Köyümüzde bir cenaze olduğunda Karabük’ten gelemeyip cenaze namazını kılamayan köylülerimiz için musalla taşı ve etrafı kullanılacak hale gelecek.

Köyümüzde bulunan mezarlıktaki tuvalet ve abdesthane eksikleri giderilip faaliyete geçirilecek.

Köyümüzde gençlerimiz kim kimin oğlu kim akraba kim bizim köylü tanımıyor bunlar için programlar yapılıp şu ana kadar yapılamayan birliktelik uygulaması başlatılacak bunlar etkinliklerde kolay olacak.

Köyümüzün ortak kullanım alanlarına ışıklandırma yapılacak.

Köyümüzde kamera sistemi kurulacak ve en baştan en sonuna kadar güvenlik kameraları ile izlenecek.

Köyümüzün gençleri evlilik sürecinde muhtar tarafından destek verilecek ve Köyümüzde etkinlik isterse uygulamaya geçirilecek.

Köyümüzde eski okulumuz Köyümüzün ortak kullanım alanı olarak faaliyete açılacak ve Her hafta sonu çay mutlaka olacak.

Köylü MILLETIN EFENDİSİDİR bu unutulmayacak ve baş tacı olacak.

Köyümüzde bulunan iki mahallenin cami dernekleri boş bırakılmayacak sizin mahalle derneği aşağı mahalle derneği ayırımı yapılmayarak. Muhtarlık olarak destek verilecek.

Köyümüzde siz, biz, o, onlar muhabbeti kalkacak birliktelik olmaya biz olmaya çalışılacak programlar yapılacak.

Köyümüz iki mahalleden oluşuyor ayrım yapılmayacak konuşulmayan ve yardım eli uzanmayan bir kapımız kalmayacak.”

Aydın Ünal, Furkan Yorulmaz, Remzi Yorulmaz ve Aydın Kahriman’nın aza listesinde yer aldığını ve ekibiyle birlikte Salmanlar’da çığır açmak için gün saydıklarını kaydeden Karaoğlu, köylülerinden destek istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.