Reklam
Reklam
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
15 Haziran, 2026 16:44 tarihinde yayınlandı
0 0

KARÇEL’den Savunma Sanayisine Stratejik Katkı

MUGEM Projesi İçin Liman Vinci Üretecek

KARDEMİR’in bağlı ortaklıklarından Karçel A.Ş., savunma sanayisinin en önemli projelerinden biri olan Millî Uçak Gemisi (MUGEM) Projesi kapsamında önemli bir görevi üstlendi.

Askerî Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT) ile imzalanan sözleşme doğrultusunda Karçel A.Ş., bir adet 30/5 ton kapasiteli yeni nesil liman vincinin üretimini gerçekleştirecek. Şirket ayrıca, 35 ton kapasiteli mevcut bir liman vincinin modernizasyon çalışmalarını da yürütecek.

Türk Donanması’nın en büyük savaş gemisi olması planlanan Millî Uçak Gemisi (MUGEM) Projesi kapsamında kullanılacak vinçlerin, üretim ve lojistik süreçlerinin kesintisiz, verimli ve etkin şekilde yürütülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Yapısal çelik üretimi, ağır sanayi montajı ve vinç imalatı alanlarında uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Karçel A.Ş., bu proje ile savunma sanayisindeki varlığını daha da güçlendirmiş olacak.

Şirketten yapılan açıklamada, nitelikli insan kaynağı, ileri üretim kabiliyetleri ve teknik uzmanlığıyla vinç üretimi ve ağır sanayi projelerindeki yetkinliğini sürekli geliştiren Karçel’in, önümüzdeki dönemde de bilgi birikimi, mühendislik gücü ve üretim kapasitesiyle Türkiye’nin stratejik projelerinde yer almaya devam edeceği vurgulandı.

Karabük sanayisinin önemli kuruluşları arasında yer alan Karçel’in MUGEM Projesi’nde üstlendiği görev, hem şirketin mühendislik kabiliyetlerini hem de yerli ve milli savunma sanayisine sunduğu katkıyı bir kez daha ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
15 Haziran, 2026 17:45 tarihinde yayınlandı
0 0

CHP’DE ARINMA SÜRECİ GENİŞLİYOR

ŞİMDİ DE İL BAŞKANLARI MERCEK ALTINDA

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde gündeme gelen şaibe ve yolsuzluk iddialarının ardından başlatılan kapsamlı disiplin süreci genişleyerek devam ediyor. CHP’nin atanmış  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla yürütülen ve parti kaynaklarınca “arınma süreci” olarak nitelendirilen çalışma kapsamında milletvekilleri ve belediye başkanlarının ardından il başkanlarının da disipline sevk edilmesi bekleniyor.

11 İSİM DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), geçtiğimiz hafta kritik toplantılar gerçekleştirerek parti içerisinde haklarında çeşitli iddialar bulunan isimleri değerlendirdi. İlk aşamada, isimleri yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla gündeme gelen 9 milletvekili kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Parti yönetimi, milletvekillerinin ardından yerel yönetimlerde görev yapan isimler için de harekete geçti. Cuma günü yapılan MYK toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Mersin’in Mezitli ilçesi Belediye Başkanı Serkan Tuncer hakkında da kesin ihraç istemiyle disiplin süreci başlatıldı.

Bu kararlarla birlikte, son günlerde disipline sevk edilen partili sayısı 11’e yükseldi.

GÖZLER İL BAŞKANLARINDA

Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, CHP yönetimi disiplin sürecini yalnızca milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla sınırlı tutmayacak. Yeni haftada bazı il başkanlarının da disipline sevk edilmesine yönelik hazırlıkların tamamlanma aşamasına geldiği belirtiliyor.

Özellikle son kurultay süreci ve sonrasında ortaya atılan şaibe iddialarının detaylı şekilde incelendiği, teşkilatlardaki bazı yöneticiler hakkında hazırlanan raporların MYK gündemine taşınacağı ifade ediliyor.

Parti kaynakları, il başkanlarına ilişkin dosyalarda mali işlemler, teşkilat faaliyetleri ve parti içi disiplin hükümlerine aykırılık iddialarının değerlendirildiğini aktarıyor.

BELEDİYE BAŞKANLARI DA İNCELENİYOR

CHP yönetiminin yürüttüğü soruşturmaların yalnızca il başkanlarıyla sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Bazı belediye başkanları hakkında da incelemelerin sürdüğü, hazırlanan raporların tamamlanmasının ardından yeni disiplin sevklerinin gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Parti içerisinde özellikle yerel yönetimlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerinin öne çıkarıldığı, kamuoyunda tartışma yaratan iddiaların CHP’nin kurumsal kimliğine zarar vermemesi amacıyla hızlı kararlar alınacağı ifade ediliyor.

“İKİ AY İÇİNDE TAMAMLANACAK”

CHP yönetimine yakın kaynaklar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki tartışmaların son bulması ve kamuoyunda güven ortamının yeniden tesis edilmesi amacıyla yaklaşık iki ay içerisinde tamamlanması planlanan kapsamlı bir yeniden yapılanma ve disiplin süreci başlattığını belirtiyor.

Bu kapsamda hakkında ciddi iddialar bulunan isimlerin parti içerisinde görevlerine devam etmelerine izin verilmeyeceği, disiplin mekanizmasının tavizsiz şekilde işletileceği vurgulanıyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek MYK toplantılarının ardından yeni disiplin kararlarının açıklanması beklenirken, CHP’de başlayan “arınma sürecinin” teşkilatların tüm kademelerine yayılabileceği değerlendiriliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.