Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
30 Aralık, 2025 11:36 tarihinde yayınlandı
0

Karda şortla gezip şelale altında antrenman yaptı

Düzce (İHA) – Düzceli sosyal medya fenomeni ve Muaythai antrenörü Muhammed Bişgin, buz gibi havada sadece şortla karda gezip, şelale altında antrenman yaptı.

Düzce’de kar etkili olurken, bazı vatandaşlar karın tadını çıkarmaya devam ediyor. Düzceli sosyal medya fenomeni ve Muaythai antrenörü Muhammed Bişgin de Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı’na giderek, sadece şortla karın içinde gezdi ve Aydınpınar Şelalesi altında antrenman yaptı. Bişgin’in karda ve buz gibi sudaki hareketleri takipçilerin beğenisini topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
04 Haziran, 2026 10:58 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, üreten belediye modelini hayata geçirdi

Safranbolu’da ata tohumundan üretilen ve coğrafi işaret tesciliyle kentin önemli değerleri arasında yer alan Maniye Domatesi fideleri vatandaşlarla buluştu.

Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz fide dağıtımına ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken, yüzlerce vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Safranbolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yazıköy Uygulama ve Üretim Birimi’nde ata tohumlarından çoğaltılarak yetiştirilen fideler, bugün düzenlenen etkinlikle vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Tarımsal üretimin desteklenmesi ve yerel değerlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla gerçekleştirilen organizasyon, vatandaşlardan tam not aldı.

Fide dağıtımına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de bizzat katılarak vatandaşlara kendi elleriyle fide verdi. Meydanda vatandaşlarla sohbet eden Köse, yerel tohumların korunmasının ve üretimin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Vatandaşlar ise belediyenin bu uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle ata tohumlarının korunmasına yönelik çalışmaları takdir ettiklerini ifade etti. Kimi vatandaşlar her yıl fide almak için etkinliğe katıldıklarını belirtirken, kimi vatandaşlar da ilk kez Maniye Domatesi yetiştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Safranbolu Belediyesi’nin son yıllarda tarımsal üretime yönelik attığı adımların ilçede önemli bir farkındalık oluşturduğunu belirten vatandaşlar, “Üreten belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birini görüyoruz. Sadece hizmet değil, üretim de yapan bir belediye var. Bu çalışmalar için Başkan Elif Köse ve ekibini kutluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yıllardır Safranbolu sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Maniye Domatesi’nin daha geniş alanlarda yetiştirilmesini hedefleyen proje sayesinde hem yerel üretim destekleniyor hem de bölgenin tarımsal mirası korunuyor.

Safranbolu’da bugün yaşanan yoğun katılım ve vatandaşların gösterdiği ilgi, ata tohumlarının yaşatılması ve yerel üretimin desteklenmesi konusunda toplumun ne kadar duyarlı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Belediyenin üretimi teşvik eden bu örnek çalışması ise ilçe halkından büyük alkış aldı. “Üreten belediyecilik” anlayışının sahadaki karşılığı olarak gösterilen etkinlik için birçok vatandaş tek cümle kurdu:

“Bravo Safranbolu Belediyesi, bravo üreten belediyecilik!”

Bizi sosyal medyadan takip edin