KARDEMİR Genel Müdürlüğüne vekaleten Ahmet Aycan atandı

KARDEMİR Genel Müdürlüğüne vekaleten Ahmet Aycan atandı

Yayın: 17.12.2023 13:26 |Güncelleme: 27.12.2023 16:22
Paylaş:
A+ A-

 Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine Ahmet Aycan vekaleten atandı.

Fabrikanın, Kamuyu Aydınlatma Platformunda yayımlanan açıklamasında, KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar’ın 18 Aralık’ta görevinden ayrılacağı bildirildi.

Açıklamada, “Genel Müdürlük görevinin, asaleten atama yapılıncaya kadar İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Aycan tarafından vekaleten yürütülmesine karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.(AA)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Jandarmaya Güç Katan Eğitimli Köpekler

Yayın: 02.05.2024 10:22
Paylaş:
A+ A-
Muş’ta İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 20 dedektör köpek, koku alma yetenekleri ve aldıkları özel eğitimle terörle mücadele, uyuşturucu, kaçakçılık ve asayiş operasyonlarında jandarmanın en büyük yardımcısı oluyor.
Kent genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda Köpek Tim Komutanlığı bünyesindeki uyuşturucu madde arama, erzak tespit, iz takibi, mayın ve bomba arama köpeklerinden faydalanılıyor.
Eğitmenleri tarafından göreve hazır olmaları ve kondisyonlarının güçlendirilmesi amacıyla her gün 10 aşamalı parkurda eğitim verilen 20 dedektör köpek, akla gelmeyecek yerlere saklanan uyuşturucuyu, arazilerde saklanan patlayıcıları kısa sürede buluyor.
Dedektör köpekler, operasyonlarda jandarma personelinin gücüne güç katıyor.

“Günlük eğitimler verilmektedir”

Köpek Tim Komutanı Uzman Jandarma 6. Kademeli Çavuş Semih Santur, AA muhabirine, İl Jandarma Komutanlığı emrinde 6 farklı branşta 20 dedektör köpeğin bulunduğunu söyledi.
Köpeklerin zorlu eğitimlerden geçtiğini ifade eden Santur, şunları kaydetti:
“Komutanlığımız bünyesinde, uyuşturucu madde arama köpeği, çay ve tütün tespit köpeği, mayın arama köpeği, bomba arama köpeği, erzak tespit köpeği ve iz takip köpekleri mevcut. Köpeklerimize günlük olarak arama ve itaat eğitimi verilmektedir. Köpeklerimiz kondisyon parkurundaki 10 farklı engelden geçmektedir. Dedektör köpeklerimiz, operasyonlarda ve arama faaliyetlerinde en büyük yardımcımızdır.”