Berkay Doğan tarafından
08 Kasım, 2023 11:12 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:43
A+ A-

Kardemir Karabük’ün Onurlu Direnişiyle Yeniden Doğdu ve Türkiye’nin Sanayi Devlerinden Birine Dönüştü

29 Yıl Önce Bugün, Karabüklülerin KARDEMİR İçin Sokaklara İnişinin Anısına Karabük, Türkiye'nin ilk ağır sanayisi olan KARDEMİR'in 1994'te kapatılma kararı alındığında, yerel halkın onurlu direnişi sayesinde küllerinden yeniden doğdu. Bu tarihi olayın üzerinden tam 29 yıl geçti ve KARDEMİR, Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri haline geldi. 1994 yılının 8 Kasım'ında, Özçelik-İş Sendikası'nın öncülüğünde Karabük halkı, KARDEMİR'in kapatılmasına karşı büyük bir eyleme başladı. Çocuklar okula gönderilmedi, esnaf kepenklerini kapattı, şehre giriş çıkışlar durduruldu. Bu kararlılık, KARDEMİR'in kapatılmasını engelledi ve fabrikanın özelleştirilmesine yol açtı. Özelleştikten sonra, KARDEMİR zorlu bir dönemden geçti, ancak 2002'den itibaren  borçlarını ödedi ve büyük yatırımlar gerçekleştirdi. Bugün, demir yolu rayı, ağır profil ve kalın kangal üretimi gibi birçok alanda Türkiye'nin tek milli markası haline geldi. KARDEMİR, stratejik bir yatırım olan demir yolu tekerini üretirken savunma sanayisine de katkıda bulunuyor ve yılda yaklaşık 3 milyon ton üretim yaparak Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 24. sırada yer alıyor. Ayrıca, yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlıyor. 8 Kasım tarihi, Karabük için gurur dolu bir anma günüdür. O günün kahramanları, bugün KARDEMİR'in başarılarıyla gurur duyuyor ve Karabük'ü sanayi harikası bir şehir haline getirme yolunda kararlılıklarını sürdürüyorlar. KARDEMİR, Karabük'ün onurlu direnişi ve yerel halkın kararlılığı sayesinde yeniden doğdu ve Türkiye'nin sanayi devlerinden biri haline geldi. Bu başarı hikayesi, Karabük'ün tarihine önemli bir sayfa ekledi ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. (Berkay Doğan)
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Polisi gören geri manevra yaparak kaçtı

Bartın’da uygulama yapan polis grupları, 10 dakika içerisinde 3 aracın geri hareket yaparak kaçtığını tespit etti. Uygulamadan kaçan şoförler, kovalamaca sonucu yakalanarak, gerekli süreçleri yapıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı ve Gölbucağı Sanayi Sitesi ortasında alkol uygulaması yapan polis grupları, alkollü şoförlerin kabusu oldu. Son anda polisleri fark eden şoförler, geri hareket yaparak uygulama noktasından kaçtı. Yaklaşık 10 dakika içerisinde polisi gören 3 araç şoförü, geri geri giderek uygulama noktasından kaçtı. Araçları fark eden trafik polisleri ise telsiz anonsu ile etraftaki polisleri bilgilendirerek uygulamadan kaçan araçları ihbar etti. Telsiz anonsu üzerine ise uygulama noktası yakınındaki takımlar harekete geçerek, kaçan araçların peşine düştü. Uyulamadan kaçan 3 aracın da şoförü yakalanırken, şoförler kaçan şoförlerin ise alkollü olduğu belirlendi.
Sürücülere çeşitli hususlardan de para cezası kesilirken, araçlardan ikisi alkolsüz şoförlere teslim esildi. Bir araç ise cazibeli yardımıyla otoparka çekildi

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.