blank
Okan Şimşek tarafından
17 Ekim, 2024 15:53 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARDEMİR Maden Sahaları’nda Ön Etüt Çalışmalarına Başladı

Özel maden işletmeciliğini stratejik hedefleri arasına alan Kardemir Anonim Şirketi, Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de işletme hakkını kazandığı toplam 11 maden sahasında ön etüt çalışmalarına başladı.

Etüt çalışmalarının başlaması ile şirketten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.
Yerli maden kullanımı ile ulusal ekonomiye güç katmaya devam edeceğiz. Kardemir A.Ş
kuruluşundan itibaren yerli kaynaklarla üretime ağırlık veren ve halen Zonguldak TTK tarafından üretilen koklaşabilir kömürün tamamı ile Amasra’da üretilen enerji kömürünün büyük bir kısmını satın alan şirketimiz, Kayseri, Sivas, Kırıkkale, Balıkesir, Bingöl, Erzincan, Elazığ ve Malatya gibi illerimizde üretilen yerli demir cevherlerinin de en büyük kullanıcısıdır. Şirketimiz, kendisine ait ruhsat sahalarında özel maden işletmeciliği için araştırmalarını sürdürmektedir.
Bu kapsamda, MAPEG (Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından geçtiğimiz ay açılan ihalelerde Balıkesir, Kütahya, Sivas ve Kırıkkale’de bulunan 11 maden sahasının işletme hakları şirketimiz tarafından kazanılmış olup, bu sahalardaki rezerv tespiti için ön etüt çalışmalarına başlanmıştır. Çalışma yapılan sahalar, demir cevherinin yanı sıra bakır, altın ve polimetal potansiyeline sahip olup toplam 11.939 hektarlık bir alanı kapsamaktadır.
Şirketimizin temel amacı, sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda tüm üretim süreçlerimizi sürekli iyileştirerek verimliliğimizi artırmak, maliyetlerimizi düşürmek ve tüm paydaşlarımız için daha yüksek değer oluşturmaktır. Bugün yakalanan üretim temposunu sürdürürken, hammadde tedarik güvenliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır ve özel maden işletmeciliğine yönelik gayretlerimiz de bu stratejinin bir parçasıdır.
Mevcut tedarikçilerimizle uzun vadeli cevher bağlantıları oluştururken, yerinde cevher zenginleştirme yatırımlarını araştırmakta ve kendimize ait ruhsat sahalarında maden işletmeciliği çalışmalarını eş zamanlı yürütmekteyiz. Bu süreç, aynı zamanda şirketimizin lojistik faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayarak tedarik zincirimizdeki taşıma maliyetlerini düşürmekte, operasyonel etkinliğimizi artırmakta ve yerli maden sahalarının işletilmesiyle bölgesel iş gücüne katkı sağlayarak yeni istihdam yaratmaktadır.
Bilindiği üzere, Kardemir, Sivas İli sınırları içerisinde yer alan ve geçtiğimiz aylarda maden sahasında altın madeni keşfettiğini duyuran Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Ermaden)’nin %10 ortağı konumundadır” denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

Gümüşhane’de Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye genelinde yürütülen ‘Orman Benim’ aktifliği düzenlendi.
Gümüşhane’de de orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak hedefiyle 81 vilayette gerçekleştirilen ‘Orman Benim’ aktifliği kapsamında Kent Ormanı’nda paklık çalışması yapıldı. Gümüşhane Valisi Aydın Baruş’un da katıldığı aktiflik kapsamında, ormanlık alanlarda yangın riski oluşturan yanıcı unsurlar toplanarak tabiata ziyan vermeyecek formda bertaraf edildi. Aktifliğe kamu kurumlarının temsilcileri, Gümüşhane Üniversitesi Ormancılık kısmı akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.
Ormanlık alanda yapılan paklık çalışmasıyla birlikte, iştirakçiler hem etraf şuuru kazandı hem de ormanların korunmasına direkt katkı sundu. Aktiflik sonunda öğrencilere, orman bakımı ve korunmasına yönelik teknik bilgiler de verildi. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme sunumlarında, yangın riskine karşı alınabilecek tedbirler, sürdürülebilir orman idaresi ve bakım çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
Etkinlikte konuşan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "Ormanları korumazsak hayatımızla oynarız. Bu hayat kaynağımız olan varlığı canımız üzere korumalıyız ve bunu sürdürebilmeliyiz. Zira gelecek kuşaklara de sağlıklı bir hava, sağlıklı toprak, sağlıklı su bırakmalıyız. Ormanlık alanda poşetler görmek, yapay hususları görmek hepimizi derinden üzüyor. Bu mevzuda şuurlu olmalıyız. Gençler, bizim geleceğimizin en büyük teminatı sizsiniz. Ormanlarımıza sahip çıkalım, pak tutalım ki bir daha tekrar o kullandığımız alana gelmeye yüzümüz olsun" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.