Reklam
Reklam
Anadolu Ajansı Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
14 Eylül, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Kargı’da çeltik hasadı başladı

ÇORUM (AA) – Çorum'un Kargı ilçesinde üreticilerin çeltik hasadı mesaisi başladı.

Kargı Kaymakamı Furkan Aksoy, Halılar köyünde çeltik hasadı etkinliğine katıldı.

Biçerdövere binerek ilk çeltik hasadını yapan Aksoy, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burak Coşkun ve köy muhtarından bilgi aldı.

Aksoy, çeltiğin ilçenin önemli gelir kalemlerinden biri olduğunu belirterek, üreticilerin bereketli bir hasat dönemi geçirmelerini temenni etti.

Yaklaşık 15 bin dekar alanda yılda ortalama 10 bin 500 ton çeltik üretilen ilçede bereketli bir hasat dönemi olması için dua edilerek kurban kesildi.

Etkinliğe Halılar köyü muhtarı Mustafa Yıldız da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Esra Oğuzkağan Özkan Avatarı
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
07 Haziran, 2026 16:24 tarihinde yayınlandı
0

“Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri” İlk Gösterimine Hazırlanıyor

Bedirhan Karakurluk’un yönetmenliğini üstlendiği, Safranbolu’nun köy yaşamını ve kültürel mirasını konu alan uzun metraj belgesel film “Gıygaşuk: Safranbolu’nun Köyleri” ilk gösterimi için gün sayıyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun yalnızca merkezini değil, kırsal dokusunu ve köy kültürünü de kapsamlı şekilde ele alan yapım, bölgenin yaşam hafızasını kayıt altına almayı hedefliyor.

Safranbolu’ya bağlı 60 köyde gerçekleştirilen çekimlerle hazırlanan belgesel, geleneksel yaşam biçimlerinden kültürel mirasa, günlük köy hayatından sosyal dokunun detaylarına kadar geniş bir yelpazeyi izleyiciye sunuyor. Arşiv niteliği taşıyan yapım, bölgenin sözlü ve görsel hafızasını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor.

İlk Gösterim 10 Haziran’da

Belgeselin dünya prömiyeri, Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında 10 Haziran Çarşamba günü saat 18.15’te Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gösterimle birlikte film, ilk kez izleyici karşısına çıkmış olacak.

Gösterim Sonrası Söyleşi Düzenlenecek

Film gösteriminin ardından yönetmen Bedirhan Karakurluk’un katılımıyla bir söyleşi programı da düzenlenecek. Etkinlikte belgeselin hazırlık süreci, çekim aşamalarında yaşanan deneyimler ve Safranbolu köylerine dair dikkat çekici detaylar izleyicilerle paylaşılacak.

Söyleşi bölümünde katılımcılar, film ve proje hakkında merak ettikleri soruları doğrudan yönetmene yönelterek belgeselin ortaya çıkış sürecine ilişkin daha ayrıntılı bilgi edinme imkânı bulacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin