Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
12 Ağustos, 2022 16:21 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kaş Kaymakamı Yazıcı Safranbolu Kaymakamlığına atandı

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mülki İdare Amirleri kararnamesiyle, 422 Mülki İdare Amiri olarak adlandırılan Kaymakamlıkların yeri değiştirildi. Bu kapsamda Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, İzmir’in Foça İlçesi Kaymakamlığına atanırken, Safranbolu Kaymakamlığına Antalya Kaş ilçesi Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı atandı. Şaban Arda Yazıcı Kimdir? 1981 yılında Rize’de doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Rize’de tamamladı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı ve buradan 2005 yılında mezun oldu. 2009 yılında Samsun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Teftiş stajını Kayseri ilinde, Kaymakam Refikliği Stajını Ankara’nın Nallıhan ilçesinde tamamladı. Bilecik İli Yenipazar ilçesinde beş buçuk ay süreyle Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Yurt dışı yabancı dil eğitimini İçişleri Bakanlığınca bir yıl süre ile gönderildiği, İngiltere’nin Canterbury şehrinde, Chris Church Üniversitesinde tamamladı. Birleşik Krallık İdari Sistemi üzerinde inceleme araştırmalarda ve çeşitli eğitim programlarında bulundu. 2012 yılında 96. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra Ağaçören Kaymakamlığına atandı ve iki buçuk yıl görev yaptı. 3 Eylül 2014 tarihinde Gümüşhane Köse Kaymakamlığına atanıp 2 yıl görevde bulunmasının arından 6 Ekim 2016 tarihinde Diyarbakır Hani Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevine atanıp 2 yıl süre ile ilçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini birlikte yürüttü. 2018-2020 yılları arasında yürüttüğü Erzurum Tortum Kaymakamlığı görevinin ardından 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kaş Kaymakamlığına atandı. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. Öte yandan, Karabük Vali Yardımcısı Muhammet Akın Rize Hemşin Kaymakamlığı görevine atanırken, Kastamonu Araç  Kaymakamı Osman Sak Karabük Vali Yardımcılığına atandı (Ramazan Öztürk)

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.