Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 17:09 tarihinde yayınlandı
0

Kastamonu Üniversitesi, yeni doğan taylardaki bağışıklık sistemini araştıracak

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından yeni doğan tayların bağışıklığının güçlendirilmesi gayesiyle araştırma yapılacak.

Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Kısmı İç Hastalıkları Anabilim Kısmı öğretim elemanı Araştırma Vazifelisi Serkan Bozacı’nın yürütücülüğünü yaptığı doktora tezi araştırma projesi, TÜBİTAK 1002 Süratli Takviye Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

“1,25-Dihidroksivitamin D3’ün Neonatal Taylardan İzole Edilen Periferik Kan Mononükleer Hücreleri Üzerindeki İmmünmodülatör Tesirlerinin İn Vitro İncelenmesi” başlıklı araştırma ile yeni doğan tayların bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik bilimsel bilgiler sunmayı amaçlanıyor. Proje ile faal D vitamini formu olan 1,25-Dihidroksivitamin D3’ün neonatal taylardan izole edilen periferik kan mononükleer hücreleri (PBMC) üzerindeki bağışıklık düzenleyici tesirlerini laboratuvar ortamında incelenecek.

Projede Dr. Öğretim Üyesi Ömer Deniz ve Prof. Dr. Özgür Kaynar araştırmacı olarak yer alırken, Doç. Dr. Kenan Çağrı Tümür ve Prof. Dr. Abuzer Acar danışman olarak katkı sağlıyor. D vitamininin bağışıklık sistemi üzerindeki modülasyon sistemlerini anlamayı ve bu sistemlerin neonatal devirde hayvan sıhhatine potansiyel tesirlerini ortaya koymayı amaçlayan bu araştırmanın, at yetiştiriciliği ve hayvan sıhhatine kıymetli katkılar sunması bekleniyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje grubunu tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.