Kastamonu Üniversitesi’nde 7 program daha “Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi” logosu aldı

İhlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 11:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı yedi program daha, "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" logosunu mezuniyet dokümanlarında kullanma hakkı elde etti.
Bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim anlayışını yansıtan programlar memleketler arası seviyede tanınma imkanına kavuştu. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı 7 program daha, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosunu mezuniyet dokümanlarında kullanma hakkı elde etti. Logoyu kullanma hakkı kazanan programlar ortasında Spor Bilimleri Fakültesi’ne bünyesinde Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Fen Fakültesi bünyesinde Matematik ve Biyoloji programları, Turizm Fakültesi’nden Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği programları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden İşletme programı ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Tarih programı yer aldı. Programlar, mezuniyet dokümanlarında TYÇ logosunu kullanarak memleketler arası seviyede tanınma fırsatı elde etmiş olup, mezunlarına daha geniş meslek ve eğitim imkanları sunacak.

TYÇ logosu kullanma hakkı olan program sayısı 8’e yükseldi
Geçen yıl da İletişim Fakültesi bünyesindeki Radyo, Televizyon ve Sinema Programı TYÇ logosu kullanma hakkı kazandı. Son değerlendirmeyle birlikte Kastamonu Üniversitesi’nde bu hakkı elde eden program sayısı 8’e yükseldi.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası alanda tanınırlığını artırmayı ve öğrencilerin global ölçekte rekabetçi bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini belirtti. TYÇ logosunun mezunların diplomalarına milletlerarası geçerlilik kazandırarak eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını söz eden Rektör Topal, sürece dayanak veren ve emeği geçen tüm akademik ve idari çalışana teşekkür etti.
TYÇ logosunun mezuniyet evraklarında kullanımı, Yükseköğretim Mezuniyet Dokümanlarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına Ait Metot ve Asıllar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Bu adım, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarasılaşma vizyonuna katkı sağlarken, öğrencilerin global seviyede daha geniş meslek fırsatlarına ulaşmasına imkan tanıyacak.

BARÜ’nün dijital teknolojileri arkeolojiyle buluşturacağı projede çalışmalara başlandı

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2025 18:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) Erasmus+ tarafından desteklenen ve arkeolojik kültürel mirasın dijital teknolojilerle geleceğe aktarılacağı projesi kapsamında çeşitli temaslarda bulunuldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Evrak İdaresi Kısmı ile Sanat Tarihi Kısmının ortağı, Bulgaristan History Museum Primorsko Müze Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu KA220 - DigiArcheoSpace Erasmus+ projesinde çalışmalar devam ediyor. "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Çağdaş Araçlar" başlıklı projenin saha ziyaretleri kapsamında Filyos’taki Tios Antik Kenti’nin kültürel mirasını belgelemek amacıyla bir dizi görüşme gerçekleştirildi.
Bu doğrultuda proje grubunda yer alan Bilgi ve Doküman İdaresi Kısmından Doç. Dr. Ahmet Altay, Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin ile Sanat Tarihi Kısmından Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile Filyos Belediye Lideri Erol Acar’ı ziyaret etti. BARÜ’nün "Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları" başlıklı ihtisaslaşma alanındaki mevzuları da kapsayan çalışmalar hakkında bilgi veren proje grubu, yeni teknolojiler kullanılarak yürütülen uygulamaları anlattı.
Görüşmelerde ayrıyeten projenin ikinci toplantısının Bulgaristan, Makedonya, Hırvatistan ve Türkiye’den 25 akademisyen ve uzmanın iştirakiyle 24 Mart 2025 tarihinde Filyos’ta gerçekleştirileceği, iştirakçilerin Tios Antik Kenti’nde bilimsel incelemelerde bulunacağı da paylaşıldı.
Kültürel mirasın korunması ve aktarılması noktasında BARÜ’nün ihtisaslaşma alanındaki çalışmalarını da kapsayan projenin ehemmiyetine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bartın Üniversitesi olarak vilayetimizden başlayarak bölgemizin gelişimine paha katmak gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtisaslaşma alanımızı da kapsayan akademik araştırma ve uygulamalarla elde ettiğimiz deneyimleri, geniş bir çerçevede kullanarak disiplinler ortası iş birlikleri yapıyoruz. Bu noktada Filyos’ta bulunan Tios Antik Kenti’nin arkeolojik kültürel mirasının belgelenmesini ve geleceğe aktarılmasını epeyce kıymetli buluyor, çalışmaların bölgemiz ve ülkemiz ismine güzel olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.