Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı yedi program daha, "Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi" logosunu mezuniyet dokümanlarında kullanma hakkı elde etti.
Bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu Toplantısında alınan karar doğrultusunda, Kastamonu Üniversitesi’nin kalite odaklı eğitim anlayışını yansıtan programlar memleketler arası seviyede tanınma imkanına kavuştu. Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi’ne bağlı 7 program daha, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi logosunu mezuniyet dokümanlarında kullanma hakkı elde etti. Logoyu kullanma hakkı kazanan programlar ortasında Spor Bilimleri Fakültesi’ne bünyesinde Vücut Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Fen Fakültesi bünyesinde Matematik ve Biyoloji programları, Turizm Fakültesi’nden Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile Turizm Rehberliği programları, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden İşletme programı ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Tarih programı yer aldı. Programlar, mezuniyet dokümanlarında TYÇ logosunu kullanarak memleketler arası seviyede tanınma fırsatı elde etmiş olup, mezunlarına daha geniş meslek ve eğitim imkanları sunacak.
TYÇ logosu kullanma hakkı olan program sayısı 8’e yükseldi
Geçen yıl da İletişim Fakültesi bünyesindeki Radyo, Televizyon ve Sinema Programı TYÇ logosu kullanma hakkı kazandı. Son değerlendirmeyle birlikte Kastamonu Üniversitesi’nde bu hakkı elde eden program sayısı 8’e yükseldi.
Konuya ait değerlendirmede bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarası alanda tanınırlığını artırmayı ve öğrencilerin global ölçekte rekabetçi bireyler olarak yetişmesini önemsediklerini belirtti. TYÇ logosunun mezunların diplomalarına milletlerarası geçerlilik kazandırarak eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını söz eden Rektör Topal, sürece dayanak veren ve emeği geçen tüm akademik ve idari çalışana teşekkür etti.
TYÇ logosunun mezuniyet evraklarında kullanımı, Yükseköğretim Mezuniyet Dokümanlarında Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına Ait Metot ve Asıllar çerçevesinde gerçekleştirilecek. Bu adım, Kastamonu Üniversitesi’nin milletlerarasılaşma vizyonuna katkı sağlarken, öğrencilerin global seviyede daha geniş meslek fırsatlarına ulaşmasına imkan tanıyacak.