blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Ocak, 2025 09:54 tarihinde yayınlandı

Kastamonu Üniversitesi’nde “Dijital Medya Okuryazarlığı” eğitimi düzenlendi

Kastamonu Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nde “Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimi” gerçekleştirildi.
TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Aktiflikleri Takviyesi Programı çerçevesinde, yürütücülüğünü Kastamonu Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nden Araştırma Vazifelisi Dr. Halil Taştekin’in üstlendiği “Üniversite Öğrencileri için Dijital Medya Okuryazarlığı Eğitimi” başlıklı bilimsel eğitim etkinliği, İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Etkinlik çerçevesinde, Kastamonu Üniversitesi’nin farklı fakülte ve yüksekokullarında tahsil gören ön lisans ve lisans seviyesindeki 60 öğrenci, dijital medya okuryazarlığı konusunda kapsamlı bir eğitim aldı. İştirakçilerin dijital medya farkındalığını artırmak, şuurlu medya kullanım maharetlerini geliştirmek ve dijital içeriklere eleştirel bakış açısıyla yaklaşmalarını sağlamanın hedeflendiği eğitim 3 gün sürdü. Alanında uzman akademisyenler tarafından dijital medya okuryazarlığı tüm taraflarıyla ele alınırken, kuramsal bilgilerin yanı sıra interaktif kıymetlendirme uygulamaları ile teorik bilgilerin pekiştirilmesi sağlandı.
Etkinlik, teşekkür konuşmalarının akabinde iştirakçilere katılım ve teşekkür evraklarının takdimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 15:42 tarihinde yayınlandı

Trabzon’da yayladaki buzul kütlesi dağcıların rotasını değiştirdi, 75 kişi kayıp sanıldı

Trabzon’un Çaykara ilçesinin Demirkapı Yaylası’nda dün 75 dağcının kaybolduğu haberlerine reaksiyon gösteren dağcılar, durumun bir kaybolma olayı olmadığını yalnızca bir rota değişikliği olduğunu açıkladı.
Trabzon’da dün sabah saatlerinde araçlarla Çaykara ilçesinin Demirkapı bölgesinde bulunan Haldizen-Sarigöl rotasına giden 75 kişilik dağcı kümesi yaklaşık 12 kilometrelik parkurun yarısında büyük bir buzul kütlesi ile karşılaştı. 75 kişiyi riske atmak istemeyen grup başkanları, birebir güzergahtan dönüş almak istedi. Sis ve güçlü coğrafik şartlar nedeniyle varış noktasına ilerleyen dağcı takımından kimi bireyler 112 Acil Davet Merkezi’ni arayarak kaybolduklarını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, AFAD ve UMKE takımları, istekli korucular ile 2-3 saatlik seyahatin akabinde dağcı gruba ulaştı. Sisli ve kuvvetli tabiat şartlarına karşın dağcı gruba ulaşan UMKE grupları tarafından küme üyelerinin sıhhat denetimleri yapıldı. Yapılan denetimlerin akabinde dağcı takımı araçlara bindirilerek kent merkezine getirildi.
Buzul kütlesi nedeniyle rota değiştiren ve kayıp sanılan 75 kişilik takımın Haldizen-Sarigöl rota yürüyüşünü düzenleyen Trabzon Dağcılık ve Tabiat Sporları İhtisas Spor Kulübü İdare Konseyi Lideri Prof. Dr. Kazım Sezen o anları anlattı. Sezen "Kaybolma üzerine haberler yapıldı fakat kaybolma muhakkak yok. Çok ağır sis ve kar kütlelerinden ötürü rotamızı değiştirmek zorunda kaldık. O kadar büyük bir kümesi riske atmamak ismine geldiğimiz yoldan geri dönmeye karar verdik. Bu süreçte ister istemez karanlığa kaldık. Süreci yönetmeye çalışırken kümenin içerisinden kimi arkadaşlar arama yapmışlar. İş bizim dışımızda gelişti. Varız noktasına 1 kilometremiz kalmıştı" dedi.

"Kaybolma üzerine haberler yapıldı lakin kaybolma katiyetle yok"
"Aşırı ağır sis ve kar kütlelerinden ötürü rotamızı değiştirmek zorunda kaldık" diyen Sezen, "O kadar büyük bir kümesi riske atmamak ismine geldiğimiz yoldan geri dönmeye karar verdik. Bu süreçte ister istemez karanlığa kaldık. Süreci yönetmeye çalışırken kümenin içerisinden kimi arkadaşlar arama yapmışlar. İş bizim dışımızda gelişti. Varız noktasına 1 kilometremiz kalmıştı. Takımlarla görüştüğümüzde gelmeyin sizde kaybolursunuz dedim. Yayladan bir çoban arkadaşı yanlarına alarak bize yanlışsız geldiler. Demirkapı yaylasına 1 kilometre kala buluştuk. Yamaçta bir kar kütlesi. Buzul haldeydi. 75 kişinin oradan geçmesi büyük bir risk. Rastgele bir kaymada sakatlık olabilirdi. O riski almamak ismine en güzel yol bildiğimizden yoldan geri dönmekti. GPS kaydımız vardı onunla yürüyorduk" formunda konuştu.
12 kilometrelik bir parkur olduğunu kaydeden Sezen, "Sadece üşümeler oldu. Onun dışından rastgele bir sorunumuz olmadı. Planımızda 6 saat gidip 6 saat geri dönmek vardı. Yaklaşık 12 kilometrelik bir parkurdu. Dönecek olduğumuz yolu zıt yoldan tekrar yürümeye başlayınca olağanda 5-6 üzere dönmemiz planlanan yeri gece 12’de döndük. Sağ salim herkes meskenine gitti" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin