blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
07 Şubat, 2024 20:12 tarihinde yayınlandı

Kastamonu ve Çankırı’da 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler anıldı

blank

KASTAMONU (AA) - Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı nedeniyle Kastamonu ve Çankırı'da anma etkinlikleri düzenlendi.

Kentte ikamet eden depremzedelerle bir araya gelen Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, kendisini depremzede gibi hissettiğini söyledi.

Kendisinin Kahramanmaraşlı, eşinin de Antakyalı olduğunu belirten Taşolar, "Bence de yüzyılın felaketiydi ve hep beraber bunu yaşadık. Allah milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bize bu zor günlerde ev sahipliği yapan tüm Çankırılı hemşehrilerime burada teşekkürü bir borç biliyorum." diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık da bugün iki anlamlı günün yaşandığını belirtti.

Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmet ve minnetle andığını dile getiren Yılık, "Tedavisi süren vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yaşadığımız o acılı ve zor süreç bize millet olma bilincini, yardımlaşma duygusunu bir kere daha idrak ettirmiştir." diye konuştu.

Depremlerde hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından program sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kurum müdürleri ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

- Kastamonu

Kastamonu Tarihi Nasrullah Camisi'nde depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Kastamonu Valiliği, Kastamonu Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen mevlit programına katılanlara kandil simidi ikram edildi.

Programa Kastamonu Valisi Meftun Dallı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, Kastamonu AFAD Müdürü Uğur Minder ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2025 18:42 tarihinde yayınlandı

“Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok” Minikler Futbol Şenliği protokolü imzalandı

Samsunspor Kulübü ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortasında, "Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok Minikler Futbol Şenliği" kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.
Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirilen imza merasimine; Samsunspor Lider Vekili Veysel Bilen, İcra Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus, Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akkuş katıldı. 16 Haziran’da, Samsunspor Futbol Akademisi Mustafa Kemal Erkanat Tesisleri’nde düzenlenmesi planlanan futbol şenliğinde; 4 ilçeden 3. ve 4. sınıf düzeyindeki öğrencilerin yer aldığı yaklaşık 80 okulun iştiraki hedefleniyor.
Törende konuşan Lider Vekili Veysel Bilen, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Samsunspor iş birliğiyle, Büyükşehir Belediyemizin ve Valimizin de takviyeleriyle, klâsik hale getirmeyi arzuladığımız ‘Mustafa Kemal Erkanat Kaybetmek Yok Minikler Futbol Şenliği’ için bir ortaya geldik. Başta Vilayet Ulusal Eğitim Müdürümüz Dr. Murat Ağar olmak üzere tüm katkı sağlayanlara kulübümüz ve öğrencilerimiz ismine teşekkür ediyorum. Bu başlangıcın, kentimizin gençliği ismine çok değerli bir tertibe konut sahipliği yapacağını ve ilerleyen yıllarda klâsik hale gelerek hem Samsunspor hem de başka kulüpler için yeni yeteneklerin keşfedilmesine imkân sağlayacağını ümit ediyoruz. Bizleri çok heyecanlandıran bu projeyle, hem merhum Mustafa Kemal Erkanat’ın anısını yaşatacak hem de çocuklarımızı sporla buluşturacağız" dedi.
Samsun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ise konuşmasında, "Bugün burada bulunmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Kentimizin kıymeti ve markası Samsunspor Kulübü ile böylesine manalı bir projede iş birliği yapmak bizleri hem onurlandırdı hem gururlandırdı. Eğitim-öğretim faaliyetlerimizi ağır bir halde sürdürüyoruz, lakin temel gayemiz öğrencilerimizin çok taraflı gelişimlerini desteklemek; onları sporla, sanatla ve kültürle buluşturmak" diye konuştu.
İmza merasiminde son olarak konuşan İcra Kurulu Üyemiz Fazlıhan Carus ise, "İlk günden bu yana takviyesini esirgemeyen Vilayet Müdürümüz Dr. Murat Ağar’a teşekkür ediyorum. Bu projenin en temel gayesi, Samsunlu çocuklarımızı Samsunspor ile buluşturmak ve onlara bu sevdayı küçük yaşlarda aşılamaktır. Şenlik boyunca öğrenciler futbol heyecanı yaşarken, Samsunspor ile tanışma fırsatı bulacak ve çeşitli sürpriz armağanlarla ödüllendirilecekler" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin