İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 20:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da çeltik üreticilerine 52 ton tohum dağıtıldı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çeltik üreticilerine 52 ton 840 kilogram sertifikalı çeltik dağıtıldı.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çeltik üretimini güçlendirmek ve tarım yerlerinin aktif kullanımını teşvik etmek maksadıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi çerçevesinde, üreticilere fiyatsız tohum dağıtıldı. Tosya Ortalıcka Köyü Kooperatifi bahçesinde düzenlenen merasimde, 149 üreticiye 52 bin 840 kilogram "Osmancık" ve "Kral" çeşitlerinde sertifikalı çeltik tohum dağıtıldı.
Törende konuşan Kastamonu Tarım ve Orman Vilayet Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, tarım topraklarının daha verimli kullanılması için çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, "2025 yılı içinde toplam 17 milyon 156 bin 733 TL pahasında ziraî girdi sağlanacak. Bu bütçenin 2 milyon 650 bin TL’si seracılık projeleri için ayrılmıştır" dedi.
Gazioğlu, çeltik üretimine yönelik dayanaklarda ise yüzde 70 Bakanlık hibesi ve yüzde 30 çiftçi katkı hissesiyle, toplam 2 milyon 650 bin TL bedelinde sertifikalı tohumluk dağıtıldığını kaydederek, vilayet genelinde 292 üreticiye ulaştırılacak 72 bin 840 kilogram çeltik tohumu ile üretimde önemli bir artış hedeflendiğini vurguladı.
Tohum dağıtım programına, Tarım ve Orman Bakanı Danışmanı Ali Bayraktaroğlu, Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kastamonu Vilayet Tarım Müdürü Özcan Gazioğlu, Tosya ilçe protokolü, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 21:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eflani’de eğitim ve çevre bilinci etkinliği

Karabük Genç KADEM üyeleri, "Gençler Geziyor, Karabük'ü Öğreniyor" projesi çerçevesinde Eflani ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenledi.
Eflani Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda, Karabük Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın gençlere pazar araştırmasının iş kurmadaki önemini anlattı. Ardından, Ticaret İl Müdürlüğü Uzmanı Zehra Demir "Kadın Kooperatifleri" hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Uzmanı Tuğba Mutlu da IPARD III Programı çerçevesinde genç ve kadın girişimcilere sunulan destekler hakkında bilgi verdi.
Programın ardından genç üyeleri, Eflani Ortakçılar Göleti’nde doğa yürüyüşü ve piknik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında gölet çevresinde temizlik çalışması yapan öğrenciler, çevre bilinci ve farkındalık oluşturdu.
Karabük İl Temsilcisi Nurmelek Danışmaz Akgün, etkinliklerin düzenlenmesinde katkı sunan Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın’a, Ticaret İl Müdürü Gamze Aydın’a ve sunumlarıyla programa değer katan uzmanlara teşekkür etti.

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.