İhlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da iki katlı mesken küle döndü: Konuttaki baba ve engelli oğlu aranıyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde alevlere teslim olan konut küle döndü. Takımlar yangın sırasında konutta olduğu öğrenilen baba ve engelli oğlunu bulmak için çalışma başlattı.
Olay, Tosya ilçesi YukarıBerçin köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Sabri Gizli’ye (80) ilişkin konutta bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Kısa müddette büyüyen yangın 2 katlı meskeni sardı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. Olay yerine gelen gruplar tarafından, meskenden yaralı olarak çıkan Şahin Saklı (45), yapılan birinci müdahalesinin akabinde Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Olay yerine intikal eden itfaiye gruplarının müdahalesi ile yangın denetim altına alınarak söndürüldü. Yangında iki katlı mesken kullanılmaz hale gelirken, yaklaşık 50 küçükbaş hayvan telef oldu. Şahin Gizli’nin babası Sabri Saklı ve engelli kardeşi Salih Gizli’nin yangın sırasında meskende bulunduğunu söylemesi üzerine takımlar konutta arama çalışması başlattı.

blank
Haber Merkezi tarafından
16 Nisan, 2025 13:01 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Başkan Mimar Elif Köse’nin Turizm Haftası Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, kentin artık tanıtım değil, yoğun ilgi kaynaklı sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Köse, bu nedenle nitelikli turizm anlayışıyla hareket ettiklerini ve günübirlik yoğunluğu yönetebilmek için kaliteli hizmet ve sürdürülebilir turizm hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Köse mesajında, Mor Bayrak Eğitim Programı sayesinde esnafa eğitim ve öz denetim mekanizmaları sunarken, Safranbolu’nun 2024 yılında Uluslararası Cittaslow ağına dahil olduğunu da vurguladı.

Köse, Hanarkası Projesi, tarihi çarşıdaki cephe restorasyonları, yangın güvenliği, dijital şehir rehberi uygulaması, tabela kirliliğiyle mücadele ve trafik düzenlemeleriyle yeni sezona güçlü adımlarla girildiğini belirtti.

“Safranbolu bir ‘eskilik’ değil, benzeri olmayan bir ayrıcalıktır” diyen Köse, kültürel mirası koruma sorumluluğunun altını çizdi ve mesajını şu sözle tamamladı:
“Nitelikli Turizm, Nitelikli Gelecek.”

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.