Kastamonu’nun Daday ilçesinde yoldaki çukurdan su içen karacalar, su içerken görüntülendi.
Kastamonu’nun Daday ilçesinde ormanlık alanda gezintiye çıkan karaca ailesi, karayoluna kadar indi. Yoldaki çukurda biriken sudan içen karacalar, araca aldırış etmeden etrafı sık sık kontrol etmesi dikkatlerden kaçmadı. Araçların varlığına aldırış etmeyen karacalar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
Vatandaşlar tarafından görüntülenen o anlar, bölgedeki yaban hayatının zenginliğini ortaya koyarken, aynı zamanda doğa ile uyum içinde yaşamanın önemini hatırlattı.


Kastamonu’da karacalar su içerken görüntülendi
ZONGULDAK’TA RÜŞVET VE YASA DIŞI KÜRTAJ OPERASYONU: 11 ŞÜPHELİ ADLİYEDE
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Zonguldak merkez, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleri ile Bartın ve Düzce’yi kapsayan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 11’i adliyeye sevk edildi.
16 Haziran’da gerçekleştirilen operasyonda ilk etapta 20 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 8’i kadın 9 şüpheli, 17 Haziran’da savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında işlemleri tamamlanan 11 şüpheli ise bugün geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkarıldı.
Soruşturmanın merkezinde bulunan Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görevli uzman doktor F.T.’nin (60), operasyon günü odasında yaklaşık 400 bin TL ile yakalandığı öğrenildi.
Aylar süren fiziki ve teknik takip çalışmaları ile alınan ifadeler doğrultusunda hazırlanan dosyada, doktorun bazı hastalardan rüşvet talep ettiği, sahte hasta kayıtları oluşturduğu ve kullanılmayacak ilaçları reçete ederek haksız kazanç sağladığı iddia edildi.
Yapılan incelemelerde, F.T.’nin yasal sınır olan 10 haftayı aşan 4 ve 5,5 aylık gebelikleri 100 bin TL karşılığında sonlandırdığı öne sürüldü. Yasal süre içerisindeki gebeliklerin sonlandırılması için ise hastalardan 10 bin ila 80 bin lira arasında değişen miktarlarda para talep edildiği iddia edildi.
Soruşturma dosyasına göre, şüphelinin yasa dışı işlemleri gizlemek amacıyla hastalarına düşük önleyici ilaçlar yazdığı, ancak bu ilaçları kullanmamalarını tavsiye ettiği ve gerçekleştirilen işlemleri sistem kayıtlarına “normal düşük” olarak işlediği belirlendi.
Ayrıca evlilik dışı ilişkilerden kaynaklanan bazı gebeliklerin kayıt dışı veya farklı tıbbi teşhislerle sonlandırıldığı, bu nedenle kamu kurumunun da zarara uğratıldığı ileri sürüldü.
Soruşturma kapsamında, rüşvet alma ve çocuk düşürtme suçlamalarıyla uzman doktor F.T. ile tıbbi sekreter F.U.’nun (53) yanı sıra A.S. (28), K.S. (30), A.E.A. (21), C.A. (52), S.K. (28), S.T. (24), O.E. (33), H.E. (63) ve Ö.F.U.’nun (26) adliyedeki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

