Kastamonu’nun ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Kastamonu’nun ilçelerinde karne töreni düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 15.06.2024 20:22
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'nun Tosya, Küre ve İhsangazi ilçelerinde karne töreni düzenlendi.

Tosya'da 591'i okul öncesi, 1689'u ilkokul, 1670'i ortaokul ve 1547'si lise olmak üzere toplam 5 bin 497 öğrenci karnelerini aldı.

Tosya Kaymakamı Uğur Ünsal, Tosya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde karne dağıtım törenine katılarak, öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Kaymakam Ünsal, mezun olan öğrencileri kutlarken, karne alan öğrencilere de tatilde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

– İhsangazi

İhsangazi ilçesinde 405 öğrenci karne aldı.

Kaymakam Neslihan Sönmezoğlu ve Belediye Başkanı Hayati Sağlık, okullarda düzenlenen karne dağıtım törenlerine katıldı.

Sönmezoğlu, öğrencilere güzel bir tatil geçirmelerini diledi.

– Küre

Küre ilçesinde düzenlenen törende de karnesini alan 471 öğrenci yaz tatiline çıktı.

Törenlere katılan ilçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Yılmaz, karne alan öğrencilerin güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Türk Ocakları’ndan “Türklük” Vurgusu

Yayın: 20.06.2024 14:17
Paylaş:
A+ A-

Karabük cemiyetinin tanınmış isimlerinden Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Akademik Danışmanı ve Türk Ocakları Karabük Şube Başkanı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Türk Ocakları tarafından yayımlanan uyarı mesajını Karabük’te paylaşan  Prof. Dr. Taşkın Deniz, “Bu vatanın adı Türkiye, burada yaşayan milletin adı Türk Milleti’dir. Tarihten ders almayanların, millet kavramını çeşitlendirme hevesleri her zaman hayal kırıklığı ve hüsran ile sonuçlanmıştır. Biz hep birlikte Türk Milleti’yiz!” ifadelerinde bulundu.

Federatif yapıda, etnik kimlikli, çok dilli anayasa heveslilerini uyaran Türk Ocakları Genel Merkezi’nden anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyeceğini kamuoyuna yayımladıkları mesajlarla duyurdu. Prof. Dr. Deniz, Enver Behnan’ın makalesinden alıntı yaparak: “Türk vatandaşlığı tanımını tartışmaya açmak vatana ihanettir. Bu vatanın adı Türkiye, milletin adı Türk, dilimiz Türkçe’dir. Türk Ocağı’nın siyasi partilerle ilgisi yoktur. Türk Ocağı, bir kültür ocağıdır. Türk kültürüne ve Türk milletinin saadetine, kuvvetlenmesine, terakkisine hizmet etmek isteyenlere Türk Ocağı açıktır. Türk Ocağı, Türk kültürünün muhafazasına çalışmaktadır. Türk Devleti var oldukça Türk Ocağı da Türk milli şuurunun, milli vicdanının sönmez bir meşalesi olarak yanacaktır. Her Türk milli benliği ocağında bulmaktadır. Türk Ocağı münevverlerin bir kalesidir.” dedi.