Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen ve vatandaşların “ucube kavşak” olarak adlandırdığı Kavukkavla Yığılca Sapağı’nda düzenleme çalışmaları başladı.
Alaplı ile Yığılca bağlantı noktasında bulunan ve son dönemde art arda yaşanan kazalar nedeniyle kamuoyunda tepki çeken kavşakta, Karayolları ekipleri tarafından yeni düzenleme çalışmaları yürütülüyor.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör ve Karayolları Genel Müdürlüğü Daire personeli Ahmet Faruk Akyüz’ün girişimleriyle başlatılan çalışmalarda, kavşağın daha güvenli hale getirilmesi hedeflendiği belirtildi.
Yapılan incelemelerde, mevcut kavşakta standart dışı sağa dönüşlerin kazalara neden olduğu değerlendirilirken, bölgeye sürücüleri önceden uyaracak yeni sağ dönüş levhaları ve yönlendirme işaretlerinin yerleştirileceği öğrenildi.
Karayolları ekiplerinin bölgede yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Selçuk Köksal, kısa süre içerisinde yeni uyarı levhalarının yerleştirileceğini belirterek, kavşaktaki riskin azaltılması için gerekli adımların atıldığını ifade etti.


160
Kavukkavla Yığılca sapağı yeniden yapılıyor
141
Sağlık ocağında yılan paniği
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde sağlık ocağına giren yılan, itfaiye ekiplerince yakalanarak doğal yaşam alanına bırakıldı.
Alaplı ilçesinde Alaplı 1 No’lu Sağlık Ocağı’nda yılan gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Müdürlük bünyesinde görev yapan yılan yakalama timi, duvar arasından çıkan 1,5 metre yılanı yakalandı. Yakalanan yılan daha sonra doğal yaşam alanına bırakıldı.
İtfaiye yetkilileri, havaların ısınmasıyla birlikte bu yıl bölgede yılanların daha fazla görülebileceğini belirterek, özellikle tarım alanlarında sık rastlanan hazer yılanının doğa ve tarım açısından faydalı bir tür olduğunu hatırlattı.

