Karabük Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kaya,Kanal 78 televizyonu gün ortası programında Hakan Tuçer’in canlı yayın konuğu oldu.
Canlı yayında Hakan Tuçer’in sorularını yanıtlayan başkan Metin Kaya öncelikle 6-9 Ekim tarihleri arasında Yalova’da düzenlenen 9.başkanlar kurulu toplantısını değerlendirerek şu açıklamalara yer verdi.
Kaya, “Karabük Gazeteciler Cemiyeti olarak yönetim kurulu arkadaşlarımız Sadık Arslan,Nurettin Acar ve Hakan Tuçer ile birlikte Konfederasyonumuzun daveti üzerine Yalova’da düzenlenen 9.başkanlar kurulu toplantısına katıldık.4 gün süren programın ilk gününde Anadolu basının ekonomik şartları, ilan konuları,sarı basın kartları, basın mensuplarımızın daha kolay seyahat etmeleri kapsamında gri pasaportlar ile TSYD kartları konuları başta olmak üzere Anadolu basınının çeşitli sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.
Canlı yayında Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu hakkında da bilgilendirmede bulunan Başkan Metin Kaya, “Konfederasyonumuz 7 bölge federasyonu,93 İl ve İlçe Gazeteciler Cemiyeti ile 23 bin sarı basın kartlı üyelerden oluşan,içinde Başbakanlık,Cumhurbaşkanlığı ile birçok kuruluş derneği bulunduran çok büyük ve etkin bir sivil toplum örgütü.Karabük olarak biz de 18 İl’den oluşan Karadeniz Federasyonu ve dolayısıyla da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna bağlı bir derneğiz.Yeni yönetim olarak ilk defa katıldığımız Yalova başkanlar kurulu toplantımızın çok yararlı geçtiğini söyleyebilirim.Konfederasyon başkanımız Nuri Kolaylı toplantının açılış konuşmasında Karabük’e büyük önem verdiklerini belirterek, şahsıma da konuşma hakkı sağladı.Bizlerde dilimizin döndüğünce kendimizi ve İlimizi anlatan kısa bir tanıtım konuşması yaptık.Yani kısacası Yalova toplantısı bizim için çok faydalı oldu.Önümüzde ki günlerde faydalarını da görürüz” dedi.
Canlı yayının son bölümünde, Karabük’te ki kurum ve kuruluşlara seslenen Karabük Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kaya, “Son günlerde Karabük’te bazı ihale dedikoduları dolaşıyor. Dolayısıyla bu tür dedikodular Karabük’e zarar veriyor.Devletimizin Karabük’te ki yatırımları aksıyor.Bizlerde bu tür şaibeli işlerin daima takipçisi olacağız.Karabük’te haksızlığa uğrayan herkesin yanında olacağız.Bu yüzden gerek kurum ve kuruluşlarımız ve gerekse de vatandaşlarımız uğradıkları haksızlıklarda bizimle irtibata geçebilirler.Gün geçtikçe güçlenen Karabük Gazeteciler Cemiyeti olarak bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü haksızlık ve yolsuzluğun karşısında olacağımızı,üyelerimiz başta olmak üzere düzgün duruş sergileyen herkesin yanında olacağımızı belirtiyor,kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunuyorum” sözlerine yer verdi.

