blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
26 Aralık, 2024 22:42 tarihinde yayınlandı

Kazakistan’daki uçak kazasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Kazakistan'ın Aktau şehri yakınlarında yolcu uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybedenler için Karabük'te gıyabi cenaze namazı kılındı.

Karabük Azerbaycanlılar Derneğinin organizasyonunda 100. Yıl Mahallesi Pazaryeri Camisi yanında kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda kişi katıldı.

Namazın ardından dua edildi.

Karabük Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Khayal Abdullayev, namazın ardından yaptığı açıklamada, uçak kazası sonrası büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, "Elim uçak kazasında hayatını kaybeden Azerbaycanlı hemşehrilerimiz ve diğer Müslüman kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyoruz." dedi.

Karabük'te yaşayan Azerbaycanlılar olarak kazada hayatını kaybeden vatandaşlar için yas tuttuklarını dile getiren Abdullayev, "Bizleri bu acılı günümüzde yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize, büyüklerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün burada toplanan kalabalığı görünce, 'İki devlet tek millet' olduğumuzu bir kere daha hissetmiş bulunmaktayız. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kazakistan'daki uçak kazası

Azerbaycan Hava Yollarının (AZAL), Bakü-Grozni seferini yapan Embraer 190 tipi uçağı, Kazakistan'ın Aktau kenti yakınlarında düşmüş, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcu bulunduğu açıklanmıştı.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı Kanat Bozumbayev, kazada 38 kişinin hayatını kaybettiğini, 29 kişinin kurtulduğunu bildirmişti.

Uçak kazasında hayatını kaybedenler için Azerbaycan'da bir günlük milli yas ilan edilmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 00:57 tarihinde yayınlandı

Ayılar arı kovanlarını parçalayıp balları yedi

Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikinci ayı olayı yaşandı. Ayılar arıların bal kovanlarını parçalayarak balları yedi. O anlar güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Olay, Yığılca ormanlarında meydana geldi. Alınan bilgilere nazaran ormanlık alan içerisinde kurulan arı kovanlarının bulunduğu bölgeye iki ayı geldi. Evvel kovanları inceleyen ayılar daha sonra arıların kolonilerinin de içerisinde olduğu kovanları tek tek parçalayarak yemeye başladı. O anlar ise bölgede kovanları takip etmek için kurulan güvenlik kamerasına anbean yansıdı. İkinci defa Yığılca’nın balından yiyen ayıların baygınlık geçirip geçirmediği bilinmezken, olay Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar gruplarına iletildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin