Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
03 Şubat, 2026 09:39 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ ile Mahalli İdareler Derneği İki Protokolle Güçlü Bir İş Birliği Başlattı

Karabük Üniversitesi ile Mahalli İdareler Derneği arasında, Sosyalfest 2026 organizasyonuna yönelik “Kurumsal Paydaşlık Protokolü” ile “Kurumlar Arası İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Mahalli İdareler Derneği Başkanı Murat Sancar’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Karabük Üniversitesi ile Mahalli İdareler Derneği arasında biri Sosyalfest 2026’ya yönelik, diğeri ise kurumlar arası genel iş birliğini kapsayan iki ayrı protokole imza atıldı.

İmzalanan Kurumsal Paydaşlık Protokolü ile Mahalli İdareler Derneğinin, Sosyalfest 2026’nın organizasyon ve destek süreçlerinde Karabük Üniversitesi ile iş birliği yapması hedefleniyor. Protokolün, festivalin paydaş yapısını güçlendirmesi ve koordinasyon süreçlerine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Taraflar ayrıca Kurumlar Arası İş Birliği Protokolüne de imza attı. Bu protokolle Karabük Üniversitesi ile Mahalli İdareler Derneği arasında, iki kurumun birlikte yürütebileceği iş birliklerinin geliştirilmesi ve ortak çalışmaların artırılması hedefleniyor. Protokol çerçevesinde, Karabük Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Kamu Araştırmaları ve Politika Geliştirme Merkezi (KAPGEM) üzerinden yerel yönetimler, kamu hizmetleri ve politika geliştirme alanlarında ortak proje ve araştırma çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.

Görüşmede, imzalanan protokollerin hem Sosyalfest sürecine katkı sunması hem de Karabük Üniversitesi ile Mahalli İdareler Derneği arasındaki kurumsal iş birliğini uzun vadeli ve sürdürülebilir bir zemine taşıması yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Sosyalfest 2026, 10-11 Mayıs 2025 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi ortaklığında İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenecek sosyal model yarışmalarıyla gençlerin projelerini geliştirmelerine katkı sağlanacak.

Karabük Üniversitesi, hayata geçirilen iş birlikleriyle sosyal bilimler alanında topluma yönelik proje ve araştırmalarını güçlendirmeyi; yerel yönetimler ve paydaş kurumlarla ortak çalışmalar üzerinden akademik bilgi birikimini uygulamaya dönük çıktılara dönüştürmeyi amaçlıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 11:16 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ’de Sosyalfest’e emek veren akademik ve idari personel onurlandırıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile İstanbul Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen Sosyalfest’in organizasyonunda görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri verildi.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen programda, Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in başarıyla gerçekleştirilmesine katkı sağlayan akademik ve idari personel teşekkür belgeleriyle onurlandırıldı.

Karabük Üniversitesi Senato Odası’nda gerçekleştirilen programda, bu yıl İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Sosyalfest’in organizasyonunda görev alan personele teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in ikinci organizasyonunu başarıyla tamamladıklarını belirterek, İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirilen iş birliğinin festival açısından önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Festivalin ülke genelinde olumlu geri dönüşler aldığını ifade eden Kırışık, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğin sosyal bilimler alanında önemli bir buluşma noktası oluşturduğunu kaydetti.

Sosyalfest’in elde ettiği başarıda akademik ve idari personelin büyük emeği bulunduğunu vurgulayan Kırışık, katkı sunan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Sosyalfest’in gerçekleştirilmesinde görev alan akademik ve idari personele teşekkür belgeleri takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin