KBÜ Rektörü Kırışık Arnavutluk’ta Temaslarda Bulundu

Yeliz Karaoğlu
Yayın: 01.07.2024 11:30
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulundu.

Bir dizi ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere Arnavutluk’un başkenti Tiran’a giden Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Tiran’daki Türk Büyükelçiliğini, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA), Türkiye Maarif Vakfını ve Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti.  Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a ziyaret sırasında Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Demirsöz ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Adnan Ucur da eşlik etti.

Tiran’daki Türk Büyükelçiliğine Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, ilk olarak Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Kırışık, Tiran’daki yükseköğretim kurumlarıyla yeni iş birlikleri yapmak istediklerini vurgulayarak Karabük Üniversitesindeki uluslararasılaşma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Görüşmede yükseköğretim kurumlarıyla iş birlikleri kapsamında Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler ve projeler ele alındı.

TİKA’ya Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, Tiran’daki Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığını (TİKA) ziyaret etti. Ziyarette Rektör Kırışık, TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata’ya Karabük Üniversitesinin akademik ve bilimsel çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren TİKA Tiran Koordinatörü Mustafa Ata, TİKA’nın Arnavutluk’taki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Görüşmede iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği olanakları değerlendirildi.

Türkiye Maarif Vakfına Ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve beraberindeki heyet, Tiran’daki Türkiye Maarif Vakfını ziyaret ederek Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Ofisi Temsilcisi Abdullah Gülçimen ile görüşmeler gerçekleştirdi.  Ziyarette Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesinin uluslararası iş birliklerine büyük önem verdiğini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Abdullah Gülçimen ise iki kurum arasında yapılacak iş birliği projelerini hayata geçirmekten memnun olacaklarını belirtti.

Yunus Emre Enstitüsüne Ziyaret 

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, ziyaretlerine Tiran’da bulunan Yunus Emre Enstitüsü ile devam etti. Ziyarette Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Ömer Demirbaş ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Yunus Emre Enstitüsünün Tiran’daki çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Görüşmede iki kurum arasındaki iş birliği olanakları ele alınarak gerçekleştirilebilecek ortak projeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

GÖZLER

Güner ERBAY
Yayın: 07.09.2024 13:59
A+ A-

Bu sabah
Bulutlar gelmiş göğe
Akıtacaklar damlalarını
Sulayacaklar yeri belli !
Nemlenen toprak,
Diplerinde filizlenip,
Yüzeyini yararak,
Göğe neler neler sunacak ?
Görürüz her günümüzde bunu biz,
Toprağa bakarsak !
Öyleyse,
Gözlerimizden akan yaşlar,
Nereyi sular?
Neremizi nemlendirir?
Nemlenen yerin dibinde,
Ne filizlenir?
Ruhu mu sular?
Her damla ona mı akar?
Orada hangi tohumu ıslatıp?
Kabuğunu yumuşatır.
Ve yumuşayan yarılıp
Bir filiz yükselir!
Bu filizin adı nedir ?
Sevgi midir ?
Ruhda sevgiden başka
Bir şey var mıdır?
Tüm evren
Aşk ile yaratılmış derler
Aşk ile yaratılanı bize gösterip görenin,
Onu sulayıp büyüten olması,
Manidar değil midir?
Hakikat, hakikat dedikleri,
Nedir?
Bu mudur?
Dyt. Güner Erbay

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331