Anadolu Ajansı tarafından
17 Şubat, 2024 13:04 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KBÜ Rektörü Kırışık TENMAK Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı İle Görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Abdulkadir Balıkçı ile görüştü. Görüşmede enerji, nükleer ve maden araştırmaları alanlarında iş birliği olanakları ve gelecekte yapılabilecek ortak projeler ele alındı. Yapılan görüşmede Karabük Üniversitesinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından temiz, erişilebilir ve güvenli enerji alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildiğini ifade eden Rektör Kırışık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile YÖK tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışmasında da birinci olduklarını belirtti. Rektör Kırışık, “Üniversitemiz, Times Higher Education 2023 Dünya Etki Sıralamasında ise ‘Ekonomik ve Temiz Enerji’ kategorisinde 101-200 bandında yer alıyor” diyerek, Türkiye’nin enerji ve maden alanlarındaki potansiyelini daha etkin bir şekilde kullanmak için TENMAK ile yapılacak ortak çalışma ve projelerin önemli olduğuna vurgu yaptı. TENMAK Başkanı Balıkçı ise Karabük Üniversitesinin temiz erişilebilir ve güvenli enerji alanında uzmanlaşan üniversite olmasının iş birliği imkanlarını geliştirdiğini ve öncelikli olarak bu alanlarda yapılacak iş birliği ve projelere açık olduklarını ifade etti. Rektör Kırışık, TENMAK Başkanı Balıkçı’yı Karabük Üniversitesi mühendislik birikimi ve akademik yetkinliklerini görmek için Karabük Üniversitesine davet etti. Rektör Kırışık, iki kurum arasında iş birliklerini artırmak için karşılıklı olarak kurumların birbirlerini tanımaları gerektiğine işaret etti. TENMAK Başkanı ise bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda Karabük Üniversitesine gelmek istediğini ifade etti.  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 19:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde turizm konuşuldu

Kastamonu Üniversitesi’nde Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde düzenlenen panelde turizm konusu tüm taraflarıyla ele alındı.
Kastamonu Üniversitesi’nde, bu yıl 49’uncusu düzenlenen Turizm Haftası aktiflikleri çerçevesinde "Turizme Çok İstikametli Bir Bakış" başlıklı panel gerçekleştirildi. Panelde ziraî turizmden kırsal kalkınma dayanaklarına, tabiat turizmi uygulamalarından alan kılavuzluğuna kadar pek çok konu başlığı ele alındı.
Turizm Fakültesi İstiklal Yolu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Doç. Dr. Gülizar Cengiz’in üstlendiği panele, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu, Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Panelin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, "Turizm Haftası vesilesiyle düzenlediğimiz bu panel, öğrencilerimiz için hem bilgi hem de ilham kaynağı olacaktır. Bu noktada iştirakçilere teşekkür ediyoruz" dedi.
"Lavanta Tarımı ve Bir Turistik Çekim Gücü Olarak Kullanımı" başlıklı sunumuyla birinci konuşmayı gerçekleştiren Doç. Dr. Aydoğan Aydoğdu, son yıllarda büyük ilgi gören lavanta üretiminin Kastamonu’ya sağladığı katkıları dinleyicilerle paylaştı.
Aydoğdu, lavanta tarımının hem sürdürülebilir hem de çevreci bir faaliyet olduğuna dikkat çekerek, bu üretim biçiminin Kastamonu’nun ekonomik ve turistik kalkınmasında güçlü bir etken olduğunu vurguladı.
Doç. Dr. Aydoğdu’nun ardından söz alan TKDK Kastamonu Koordinatörü Ahmet Kuyulu ise, kırsal turizme yönelik sunulan hibe dayanakları hakkında iştirakçilere bilgi verdi.
Kuyulu, Kastamonu Vilayet Koordinatörlüğü olarak bugüne kadar çeşitli alanlarda toplam 495 projeye yaklaşık 24 milyon avro hibe dayanağı sağlandığını belirtti. Bilhassa hayvancılık alanında Kastamonu’ya geniş kapasiteli büyükbaş hayvancılık tesislerinin kazandırıldığını tabir eden Kuyulu, 2024 yılı prestijiyle Turizm İşletme Dokümanlı 15 konaklama tesisi ve 258 oda kapasitesinin oluşturulduğunu, bu sayının gelecek yıllarda da artmasının hedeflendiğini söyledi.
Panelin son oturumunda ise Ilgaz Dağı Ulusal Park Şefi İklim Çavuş Kara, "Doğa Turizmi Uygulamaları ve Alan Kılavuzluğu" başlıklı sunumunda tabiat temelli turizmin uygulama alanlarına ait değerlendirmelerde bulundu. Kara, Ilgaz Ulusal Parkı’nı tanıtarak, yaz ve kış devirlerinde bölgede gerçekleştirilen turizm aktiviteleri hakkında bilgi verdi.
Katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla devam eden panel, konuşmacılara plaket takdiminin akabinde sona erdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.