Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) altı yıllık eğitimin akabinde tıp öğrencileri diplomalarını alarak hekimliğe birinci adımlarını attı.
Karabük Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı mezuniyet merasimleri çerçevesinde 147 mezunun yer aldığı Tıp Fakültesinin mezuniyet programı Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Törene; Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, İl Sıhhat Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi, fakültedekanları, akademik ve idari işçi, öğrenciler ile aileleri katıldı.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık merasimde yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesinin bilimsel muvaffakiyetler bakımından Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biri hâline geldiğini belirtti.
Sağlık bilimleri alanında kazanılan muvaffakiyetlerin üniversitenin eğitim kalitesini ortaya koyduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, "Üniversite olarak hem sıhhat bilimlerinde hem de fen ve toplumsal bilimlerde önemli muvaffakiyetler elde ediyoruz. Türkiye birincilikleri yakalıyor, dünya birinciliklerini kentimize ve ülkemize kazandırıyoruz. Sıhhat bilimleri alanında elde edilen bu muvaffakiyetler, tıp fakültemizde sunduğumuz eğitimin dünya çapında bir kaliteye sahipolduğunu açıkça göstermektedir" dedi.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasının devamında 6-7 Kasım 2024 tarihlerinde Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Sıhhat Bilimleri Şenliği "Sağlıkfest"e de değinerek, "Türkiye’de ve hatta dünyada birinci defa yapılan Sıhhat Bilimleri Şenliği, üniversitemizin sıhhat alanındaki yetkinliğini ve bilimsel altyapısını tüm dünyaya ilan etti. Bu cins yenilikçi ve vizyoner etkinliklerle Karabük Üniversitesi, yalnızca ulusal ölçekte değil, milletlerarası alanda da isminden kelam ettirmektedir" tabirlerini kullandı.
"Karabük Üniversitesi mezunu olmanın onurunu taşıyın"
Rektör Kırışık, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında ise "Karabük Üniversitesi mezunu olmanın gururunu, onurunu, saygınlığını ve prestijini her ortamda taşıyın. Göğsünüzü gere gere ‘Ben Karabük Üniversitesi mezunuyum’ deyin ve bunu her yerde savunun. İnşallah siz kıymetli mezunlarımızla, ailelerinizle ve tüm milletimizle birlikte, Türkiye’de bilimin yüzyılını kuracak bir vizyonu tüm dünyaya hâkim kılacağız" ifadeleri yer aldı.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ak ise öğrencilerin tıp eğitim sürecini büyük bir azimle tamamladıklarını belirterek,
"Öncelikle tıp seyahatinizin en doruğuna ulaştığınız için her birinizi tebrik ediyorum. Sayısız gece nöbetleri, karmaşık tıbbi tabirler, birinci klinik dokunuşlar... Bu seyahat yalnızca bilgi edinmekle değil sabır, dayanıklılık, şefkat ve insanlığa hizmet aşkını öğrenmekle ilgiliydi. Hepinizi tekrar tebrik ediyor, meslek hayatınızda muvaffakiyetler diliyorum" biçiminde konuştu.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan da konuşmasında, mezun olan öğrencilerin artık meslek hayatına adım attıklarını belirterek, "Sizler altı yıl evvel bir meslek değil, bir hayat biçimi seçtiniz. Hekimlik, ömür uzunluğu öğrenmeyi gerektirir. Beyaz önlüğün getirdiği sorumluluğu taşımalı, hasta ve doktor ortasına vicdan dışında hiçbir şeyin girmesine müsaade vermemelisiniz" dedi.
Konuşmaların akabinde dereceyle mezun olanlara muvaffakiyet evrakları takdim edildi. Fakülte birincisi Fatma Zehra Kılınç, ikincisi Gökçe Keskin ve üçüncüsüİrem Nas oldu.