blank
Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Mayıs, 2024 11:13 tarihinde yayınlandı

KBÜ’de Beden Eğitimi Konuşuldu

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panel düzenlendi. Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını” adlı panele, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Numan Bahadır Kayışoğlu, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Mehmet Çetin, akademisyenler, öğrenciler ile sporseverler katıldı. Kayışoğlu, panel sonrasında yaptığı röportajda, Beden Eğitimi Öğretmeni Belgeseli ve Beden Eğitimi Dersinin Dünü Bugünü Yarını panelinde, beden eğitimi dersinin geçirdiği değişim ve gelecekte beden eğitimi dersinde beklenilenler üzerinde konuşulduğunu belirterek, ” ‘Gelecek için bir beden eğitimi öğretmeninde bulunması gereken hangi özellikler olmalı?’ Bunları konuştuk, panelistlerimiz doyurucu bilgiler verdiler. ‘Beden eğitimi dersinin bugünü’, ‘Gelecekte nelere ihtiyaç duyuluyor’, ‘Beden Eğitimi dersini daha iyi yerlere nasıl taşırız?’ konularına dair panelistler tarafından analizlerde bulunuldu. Başta Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerimiz olmak üzere tabii formasyon alan Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği öğrencilerimiz de buradaydı. Ayrıca dışarıdan beden eğitimi öğretmenlerimiz de katılım sağladılar. Çok faydalı verimli, güzel bir panel gerçekleştirdik onlara teşekkür ederiz, bize katkı sağladılar” şeklinde konuştu.Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Cenk Temel, “Yaklaşık 11 yıl beden eğitimi öğretmenliği yaptım. 12-13 yıldan beri üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum. Toplamda 25 yıllık alan deneyimim var. Bu süreç içerisinde ‘Beden Eğitimi Öğretmeni’ adı altında bir belgesel çektim, yönettim. O belgeselle alakalı bugün burada çok güzel bir sunum yapmayı planlıyoruz. Belgeselde beden eğitim öğretmenliğinin değişen özelliklerini, uygulamalarını anlatmaya çalıştık. 1980 öncesinden günümüze kadar beden eğitimi öğretmenliğinde nasıl bir değişim, nasıl bir dönüşüm gerçekleşti? Bugün öğrenci arkadaşlarımıza, akademisyen arkadaşlarla ve gelen dinleyicilerle bu konuyu enine boyuna tartışmayı planlıyoruz” dedi. Panelde hazırlanan belgeselin izlenmesinin ardından Prof. Dr. Kayışoğlu moderatörlüğünde, panelist Doç. Dr. Temel ve Beden Eğitimi Öğretmeni Dr. Çetin katılımcıların sorularını yanıtladı. blank  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Haber Merkezi tarafından
25 Mayıs, 2025 14:28 tarihinde yayınlandı

Karabük Dahil İş Dünyası TOBB Ekonomi Şurası’nda Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organize ettiği TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilgili Bakanlar ve Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla TOBB İkiz Kulelerde yapıldı.

TOBB Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada dünyada ticaret savaşları ve korumacılığın yayıldığını, küresel büyüme ve ticaretin yavaşladığını belirterek, "Ülkemiz ekonomisi de tüm bunlardan olumsuz etkileniyor ama enseyi karartmıyor, mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz." dedi.

Hisarcıklıoğlu, iş dünyası ile kamu idaresini bir araya getiren en büyük platform niteliğindeki "TOBB Türkiye Ekonomi Şuraları"nı, 2003'te hükümetle birlikte başlattıklarını söyledi.

Türkiye'de kamu ile özel sektör arasında istişare kültürünün güçlenmesine katkı verdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide zor bir süreçten geçiyoruz. Dünyada ticaret savaşları ve korumacılık yayılıyor, küresel büyüme ve ticaret yavaşlıyor. Ülkemiz ekonomisi de tüm bunlardan olumsuz etkileniyor ama enseyi karartmıyor, mücadeleden kesinlikle vazgeçmiyoruz. Bugünkü gibi, devletimizi hep yanımızda görmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, hep birlikte ekonomiyi daha sağlam temel üzerinde, istikrarla büyütmeye devam edeceklerini dile getirerek, oda-borsa ve sektör meclisleri başkanlarının bu vizyonla hareket ettiklerini anlattı. Başkanların 81 ilde reel sektörde ve piyasada yaşanan başlıca sorunları topladıklarını ve çözüm önerilerini hazırladıklarını söyledi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti

Açılış konuşmalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. Bu bölümde söz alan oda ve borsa başkanları, kürsüye çıkarak reel sektörden gelen konu ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Karabük TSO Başkanı Çapraz'dan Bölgesel Kalkınma ve Sektörel Talepler

Bu kapsamda söz alan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, kürsüde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana ilimiz ve camiamızın sorunlarını katılımcı bir anlayışla, kurullarımız vasıtasıyla değerlendirdikten sonra Ekonomi Şurası başta olmak üzere ilgili mercilere aktararak çözüm üretmeyi amaçlamaktayız. Yatırım, üretim, istihdam, ihracat yoluyla ülkemizin sanayi kalkınmasına katkı sağlayacak ve üyelerimizin çözüme kavuşmasını beklediği konuları başlıklarıyla zatıalinize aktarmak istiyorum."

Çapraz, konuşmasında özellikle Filyos Limanı’nın ihracata açılması ve demiryolu hattının geliştirilmesi, Eskipazar OSB içinde lojistik merkez kurulması, vergi ve KDV mevzuatındaki adaletsizlikler, çek karşılığı kredi kullanımında yaşanan sorunlar ile Batı Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın kurulması konularına dikkat çekerek, bu alanlarda kamu desteği talep etti.

Çapraz, “Filyos Limanı’nın aktif şekilde ihracat amaçlı kullanılabilmesi ve demiryolu taşımacılığına ağırlık verilmesi, sanayicilerimizin küresel pazarlarda rekabet gücünü artıracaktır” diyerek, Karabük ve çevresindeki işletmeler için lojistik altyapının güçlendirilmesinin önemine işaret etti.

Ayrıca demir-çelik sektöründeki düşük kâr marjları ve nakit finansman yüküne neden olan KDV uygulamalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Çapraz, “Ticaretin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi ve fırsat eşitliği prensipleri gözetilerek, KDV mahsup işlemlerinin eski sisteme döndürülmesini talep ediyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda ise Çapraz, Batı Karadeniz Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sağlayacak, Karabük, Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerini kapsayan BAKAP (Batı Karadeniz Projesi) için bölgeye özel bir kalkınma idaresi kurulması gerektiğini belirterek, bu yöndeki taleplerini kamuoyunun takdirine sundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ve bazı bakan yardımcıları da toplantıda yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin