Reklam
Reklam
İhlas Haber Ajansı Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 14:13 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de dezenformasyonla mücadele çalıştayı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen çalıştayda hukuksal, ruhsal ve siyasi açılardan dezenformasyonun topluma tesirleri ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığı Dezenformasyonla Gayret Merkezi (DMM) ile Karabük Üniversitesi (KBÜ) iş birliğinde UNİDES projesi çerçevesinde Dezenformasyonun Kavramsal, Siyasi, Ruhsal ve Hukuksal Boyutları” başlıklı çalıştay gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen aktiflikte;alanında uzman akademisyen, gazeteci ve kamu kurumu temsilcileri bir ortaya gelerek dezenformasyonun hukukî, ruhsal ve yakın siyasi tarihteki tesirleri hakkında bilgi verdiler.

Dezenformasyonla Mücadele Kulübü tarafından organize edilen çalıştayda, bilgi kirliliğiyle uğraş konusunda farklı perspektiflerden değerlendirmeler yapıldı. Toplumu tesiri altına alan dezenformasyonun sırf bir bilgi sorunu olmadığı; türel, ruhsal ve siyasi boyutlarıyla toplumları derinden etkileyen çok katmanlı bir tehdit ögesi olduğu vurgulandı.

Çalıştayın açılışında konuşan Dezenformasyonla Mücadele Kulübü Lideri Gülbahar Özyeşil, kulüp olarak bu alanda toplumsal şuur oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, aktifliğe katkı sağlayan tüm akademisyenlere ve iştirakçilere teşekkür etti.

Çalıştaya, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı Dezenformasyonla Gayret Merkezinden bağlantı uzmanlarıİhsan Çetin,Merve Ceyhan veOnur Özer ile İhlas Haber Ajansı (İHA) Karabük Bölge Müdürü Yasin Erdem de katıldı.

Program sonunda konuşmacılara katkılarından ötürü teşekkür edilerek plakettakdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.