KBÜ’de Geleceğin Projeleri Planlanıyor

KBÜ’de Geleceğin Projeleri Planlanıyor

Yayın: 21.03.2024 13:49
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi bünyesinde batarya teknolojileri alanında yapılan çalışmaları değerlendirmek ve gelecek projeleri planlamak amacıyla toplantı düzenlendi. Karabük Üniversitesi Senato Toplantı odasında düzenlenen toplantıya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ile birlikte batarya teknolojileri alanında çalışma yapan akademisyenler katıldı.

Toplantı, üniversitenin batarya teknolojisi alanında yürüttüğü çalışmaları değerlendirmek, güncel gelişmeleri ele almak ve gelecek projeleri planlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, güncel batarya teknolojileri, enerji depolama sistemleri, çevre dostu batarya malzemeleri ve batarya performansının artırılması gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Batarya teknolojilerinin günümüzde ve gelecekte enerji sektöründe büyük öneme sahip olduğunu belirten  Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite bünyesinde yürütülecek batarya teknolojisi alanındaki çalışmalar ile sürdürülen projelerin önemini vurguladı. Rektör Kırışık, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Batarya alanında oluşturduğumuz proje ekibi ile Türkiye çapında batarya alanındaki birikimi değerlendirmek ve yeni inovatif batarya teknolojileri geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda iş birliği protokolü yaptığımız Üniversiteler ve Kurumlarımız ile inovatif teknolojileri üretme konusunda büyük proje ekipleri ile birlikte çalışarak sinerji üretmek istiyoruz. Bu sinerji ile birlikte batarya alanında yeni teknolojiler geliştirerek yerli ve milli otomobilimize çok daha uzun menzil imkanı sunmak istiyoruz.”

Rektör Kırışık, batarya teknolojileri üzerine yapılan araştırmaların, endüstriyel uygulamalardan  sürdürülebilir enerji sistemlerine kadar geniş bir yelpazede etkili olabileceğine dikkati çekti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çorum’da “dur” ihtarına uymayan sürücü kovalamaca sonucu yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 09.05.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

ÇORUM (AA) – Çorum'da trafik ekiplerinin uygulama noktasında aracını polis ekiplerinin üzerine sürerek kaçan sürücü kovalamaca sonucu yakalandı.

Polis ekipleri, S.K. idaresindeki 19 SC 202 plakalı hafif ticari aracı Bahçelievler Mahallesi İpeklievler 2. Cadde üzerinde durdurmak istedi. Sürücü, aracı polis ekiplerinin üzerine sürerek uygulama noktasından kaçtı.

Kovalamaca sonucu yakalanan ve alkollü olduğu öğrenilen S.K, gözaltına alındı.

Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek, alkollü araç kullanmak ve “dur” ihtarına uymamaktan 46 bin 250 lira ceza uygulanan sürücü ifade işlemleri için karakola götürüldü.