KBÜ’de Öğretim Üyeleri Yeni Bilgisayarlarına Kavuştu

KBÜ’de Öğretim Üyeleri Yeni Bilgisayarlarına Kavuştu

Yayın: 15.02.2016 10:15
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) bilimsel alanlarda daha kaliteli çalışmaların ortaya çıkmasına katkı sağlamak amacıyla öğretim üyelerine yeni dizüstü bilgisayarlar dağıtıldı.

Üniversite düzenlenen bilgisayar dağıtım töreninde konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Üniversitesi’nin ilkleri yaşatan, farklı bir üniversite olduğunu söyledi.

Polat “Akademisyenlerimizin öğretim üyesine yakışan bilgisayarlarda çalışmalarını istedik. Öğretim üyelerimize bilgisayarlarını yenilemek istediğimizi daha önce belirtmiştik ve şimdi bu projemizi gerçekleştiriyoruz. Üniversitemize ve vizyonumuza uygun kaliteli çalışmaların artırılması adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunları alanları oluşturuldu

Yayın: 21.05.2024 11:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te 5 okul bahçesinde oluşturulan geleneksel çocuk oyunları alanlarının boyama işlemleri tamamlandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in direktifleriyle geleneksel oyunların, ders aralarında ve beden eğitimi derslerinde okul bahçesinde oynandığı belirtildi.

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen “Geleneksel Çocuk Oyunları” projesi kapsamında 5 okul bahçesinde oluşturulan geleneksel çocuk oyunları alanlarının, boyama işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının, öğrencilerin ekran bağımlılığı ve obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmesini kolaylaştırmak amacıyla okul bahçelerinde oynandığı bildirilen açıklamada, “Bu kapsamda geleneksel çocuk oyunlarının günümüzde yaşatılması, yeni neslin yaşayan kültürümüzü tanıması ve sonraki kuşaklara aktarması anlamında önem arz etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.