KBÜ’lü beyin cerrahları akademik yayın performansında Türkiye’de ilk 5’e girdi
Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında kıymetli bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS tarafından açıklanan 2025 yılı datalarına nazaran, iki akademisyen birinci beş ortasında yer aldı.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, akademik yayın performansında Türkiye genelinde dikkat alımlı bir muvaffakiyete imza attı. YÖKSİS (Yükseköğretim Bilgi Sistemi) tarafından açıklanan 2025 yılı datalarına nazaran, ülke genelindeki tüm beyin cerrahları ortasında bilimsel üretkenlikte Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın 3., Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 4. sırada yer aldı.
YÖKSİS 2024 bilgilerinde 3. sırada yer alan Doç. Dr. Aydın Sinan Apaydın, 2025 yılında da bu muvaffakiyetini devam ettirdi. Uzmanlığını bitirerek aldığı "Beyin Cerrahı" unvanına ilaveten, klinik çalışmaları ortasında ağır uğraş göstererek Farmakoloji alanındaki ikinci doktorasını da tamamlayan Apaydın, disiplinler ortası çalışmalara verdiği değerle dikkat çekiyor.
Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Emre Taçyıldız ise 2024 yılında 55. sıradayken, 2025 yılına gelindiğinde büyük bir atılım yaparak 4. sıraya yükseldi.
Karabük Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kolu, bu iki ismin başarısıyla birlikte Türkiye’de beyin cerrahisi alanında akademik üretim bakımından örnek gösterilecek bir konuma ulaştı. Tıpkı anabilim kısmından iki öğretim üyesinin ülke genelinde birinci beş içerisinde yer alması, hem fakülte hem de üniversite seviyesinde sürdürülen akademik vizyonun bir sonucu olarak öne çıkıyor.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, vazifeye geldiği günden bu yana akademisyenlerin ulusal ve memleketler arası seviyede görünürlüğünü artıracak birçok stratejik adımı hayata geçirdi. Yayın teşvik siyasetleri, akademik danışmanlık süreçlerinin güzelleştirilmesi ve disiplinler ortası iş birliklerinin desteklenmesi, bu muvaffakiyetin altyapısını oluşturan ögeler ortasında yer alıyor.
Bakan Yumaklı: “Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşlara davette bulunarak, "Hava sıcaklıklarının olağandışı bir formda artmaya başladığı bu günlerde lütfen lakin lütfen yalnızca ormanlık alanlarda değil, dışarıda, konutlarınızın ya da kapalı alanlar dışında katiyen ateş yakmayın" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı münasebetiyle memleketi Kastamonu’yu ziyaret etti. Kastamonu Valiliği’nde düzenlenen bayramlaşma merasimine katılan Yumaklı, vatandaşların bayramını kutladı. Bakan Yumaklı, Vali Meftun Dallı’yla da bir ortaya geldi. Vali Dallı’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Bakan Yumaklı, ardından AK Parti Kastamonu Başkanlığında partililerle buluştu. Kastamonu Valiliğinde açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, orman yangınlarının önlenmesi için davette bulundu.
"Güçlü ve büyük Türkiye maksadında tarihi sorumluluk hissiyle yalnızca Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını her daim söz ediyoruz"
Birlik ve beraberliğin ehemmiyetinden bahseden Bakan Yumaklı, "Birlik ve beraberlik değerli, yalnızca Kastamonu’da değil, bütün dünyada değerli fakat en kıymetlisi de ülkemiz için bilhassa terörsüz Türkiye emellerine artık herkesin çok fazla inandığı ve bununla ilgili artık o makus günler geride bıraktığımızın şuuru hasebiyle yeni maksatlar, ülkemizin ve milletimizin gelişmesi için neler yapılabileceğimize dair ne yapılabilecekse, artık yeni projeler oluşturma iklimi de bizleri son derece mutlu ediyor. Lakin yalnızca bizim ülkemiz için değil mazlumların ve mağdurların olduğu coğrafyalarda da inşallah barış en kısa vakitte gelir. Bilhassa İslam dünyasının birlik ve beraberliği bunu sağlamış olur, bunun içinde dua ediyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye gayesinde tarihi sorumluluk hissiyle yalnızca Türkiye’nin Türkiye’den ibaret olmadığını her daim tabir ediyoruz. Bilhassa Türkiye’nin bir umut noktası olması, ülkemizin bir barış adası olması, bütün ülkelerin sorunlarını adaletli bir biçimde kendilerine teklifler sunulacağından hareketle hem Türkiyemize hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza olan teveccühlerle bugünlerde Türkiye’nin bu manada ehemmiyetini ortaya çıkarmış vaziyettedir. Bilhassa yanı başımız da bulunan Suriye konusundan başlamak üzere tekrar dünya için büyük bir tehdit arz eden Ukrayna-Rusya savaşı da inşallah bu barış gayretleriyle birlikte o ülke halkalarının aldıkları sorumlulukla sona ermiş olur" dedi.
"Ormanlık alanlarda lütfen ateş yakmayalım"
Orman yangınları için vatandaşların farkındalığının değerli bir önleyici öge olduğuna dikkat çeken Yumaklı, "Kurban Bayramları ekseriyetle sıcak havalara denk geldi. Kastamonu’dan bütün Türkiye’ye bütün vatandaşlarımıza bilhassa hava sıcaklıklarının olağandışı bir halde artmaya başladığı bu günlerde lütfen lakin lütfen yalnızca ormanlık alanlarda değil, dışarıda, konutlarınızın ya da kapalı alanlar dışında katiyetle ateş yakmayın. Yangın çıkmak için sebep arıyor, bunu söndürmek için o uğraşı hakikaten vakit zaman hepimizin yüreklerini dağlayan imgelere sebep oluyor. Yalnızca bir ağaç yangınından bahsetmiyoruz, ormanda yaşayan her türlü canlının hayatını kaybetmesinden bahsediyoruz. Bilhassa yangına hassas bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin her tarafında kesinlikle ancak kesinlikle ormanlık alanlarda ya da ormanlık alanlara yakın yerler başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızdan özel bir hassasiyet istirham ediyoruz. Diliyorum ki bu sene orman yangınları açısından ülkemiz için hepimizin gurur duyacağı bir tablo ile sonlanmış olsun. Ben tekrar bayramınızı tebrik ediyorum, sizin nezdinizde öncelikle Kastamonuluların, akabinde tüm ülkemizin ve İslam aleminin bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.
Vali Meftun Kollu da vatandaşların Kurban Bayramını kutladı.
Bayramlaşma programına Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ve Taşköprü Belediye Lideri Hüseyin Arslan da katıldı.
Bakan Yumaklı’nın konuşmasının akabinde Vilayet Müftüsü Bekir Derin tarafından dua edildi.