KBÜ’lü Öğrenci Finale Kaldı

KBÜ’lü Öğrenci Finale Kaldı

Yayın: 07.03.2024 10:09
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Emre Altunay, Marble İzmir Fuarı kapsamında düzenlenen 6. Uluslararası Değişik Doğal Taş Yarışması’nda finale kaldı.

Genç tasarımcıların yaratıcılıklarını kullanarak hayata geçirecekleri tasarımlarını sektör profesyonellerinin beğenisine sunma fırsatı yakaladığı 6. Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışmasında, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencisi Emre Altunay, kullanıcıların evlerinde kendi mikrofilizlerini yetiştirmelerini sağlayan modüler ürün tasarımı ile finale kaldı.

6.’sı düzenlenecek Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması ile doğal taş sektörüne genç ve yetenekli tasarımcıların kazandırılması, katma değeri yüksek, çevre dostu ve sürdürülebilir projeler geliştirmek, sektörün gelişimine ve rekabet gücünü destek olarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak hedefleniyor. Binin üzerinde başvurunun olduğu yarışmada genç ve yetenekli tasarımcılar tarafından ortaya konacak özgün tasarım ve ürünlerle sektörün rekabet gücü artırılması da amaçlanıyor.

Finalistler ödüllerini 17 Nisan’da MARBLE İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarında alacak

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi” bugün Mersin’den uğurlanacak

Yayın: 08.05.2024 10:41
Paylaş:
A+ A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda hazırlanan “Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi” saat 15.00’te Mersin Limanı’ndan yola çıkacak.

AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, AFAD koordinasyonunda Katar Kalkınma Fonu, sivil toplum kuruluşları ve Sağlık Bakanlığınca temin edilen gıda, sağlık, hijyen ve barınma malzemelerinden oluşan 1900 ton insani yardım malzemesi, “Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi”ne yüklendi.

Mersin Uluslararası Limanı’ndaki hazırlıkların tamamlanmasının ardından saat 15.00’te düzenlenecek törenle yola çıkacak gemi, yaklaşık 40 saat sonra Gazze’ye en yakın bölge olan Mısır’ın El-Ariş Limanı’na varacak.

Bugüne kadar AFAD, Sağlık Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde 13 uçak ve 10 gemiyle toplamda 52 bin 16 ton çeşitli insani yardım malzemesi Gazze’ye ulaştırıldı.

Ayrıca bölgede sivillerin su ihtiyacını karşılamak için Mısır Kızılayı işbirliğiyle hayata geçirilen Mısır’dan şişelenmiş su tedarik edilmesi projesi kapsamında bugüne kadar ulaştırılan su miktarı 1735 ton oldu.